Zarflar Erdoğan’a gönderildi

Binali Yıldırım’ın yerine seçilecek TBMM Başkanı için AKP’nin kapalı grup toplantısında yapılan temayül yoklaması sonrasında oy tasnifi yapılmazken, milletvekillerinin bir kişinin ismini yazıp sandığa attığı zarflar Erdoğan’a gönderildi.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 22:01
Abone Ol google-news
<video:1254674>

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifasının ardından AKP’nin adayının kim olacağı sorusuna yanıt, dün kapalı grup toplantısında yapılan temayül (eğilim) yoklamasıyla arandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki akşam AKP Grup Başkanı ve bazı grup başkanvekillerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağırarak, bir toplantı yaptı. Toplantıda, milletvekillerinin kimi TBMM Başkanı olarak görmek istediklerini görmek için temayül yoklaması yapılmasına karar verildi. Kapalı grup toplantısı öncesinde her bir milletvekili için oy pusulası ve pusulanın konulacağı zarflar hazırlandı. Milletvekillerinden aday olarak görmek istediği bir ismi yazmaları istendi. Sandıkta toplanan zarflar açılmadan yalnızca sayımı yapıldı. Zarfların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı belirtildi. Bunun için önce zarfların Erdoğan’a sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gönderilmesi planlandı. Ancak Erdoğan’ın Manisa mitinginden sonra İstanbul’a geçeceği bilgisinin gelmesi üzerine temayül zarfları, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından İstanbul’a götürüldü. Erdoğan’ın belirleyeceği adayın bugün açıklanması bekleniyor.

Parti kulislerinde, temayül yoklaması sonuçları açıklanmasa bile ağırlıklı olarak AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın adının yazıldığı kaydediliyor. Kulislerde Bostancı’nın adı ağırlıklı olarak TBMM Başkanı adayı olarak dile getiriliyor.

Adaylık başvuruları yarın saat 24.00’te sona erecek, seçim ise 24 Şubat Pazar günü yapılacak. Anayasa gereği TBMM Başkanı seçimi 4 turda yapılıyor. İlk iki turda üçte iki çoğunluk (400) sağlanamazsa, üçüncü turda salt çoğunluk (301) aranıyor. AKP’nin adayının üçüncü turda MHP’nin de desteğiyle TBMM Başkanı seçilmesi bekleniyor. 

CHP’de Altay için başvuru yapıldı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, parti grubu olarak Grup Başkanvekili Engin Altay’ı TBMM Başkanlığı’na aday gösterdiklerine ilişkin dilekçeyi, geçici TBMM Başkanı Celal Adan’a sundu. Özkoç, beraberindeki CHP’li yönetici ve milletvekilleriyle Adan’ı makamında ziyaret etti. CHP Grubu olarak Engin Altay’ı Meclis Başkanı adayı gösterdiklerini belirten Özkoç, “Demokrasinin bir gereği olarak yerel seçimler nedeniyle TBMM Başkanlığı boşalmıştır. Altay’ı Meclis Başkanı adayı olarak öneriyoruz” dedi. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler