Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a : Sen de girsene tanzim kuyruğuna

Antalya Proje Tanıtım Toplantısı'na konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a böyle seslendi: "Tanzim kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyorlar. En varlıklı adam sensin. Sen de girsene kuyruğa." Grup toplantısında gösterdiği 'çöpteki kadın fotoğrafı'na da değinen Kılıçdaroğlu, "Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir" dedi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 14:39
Abone Ol google-news
<video:1262739>

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: "Dünyanın en güçlü kentlerinden birinde olmak Antalya'da olmak güzel birşey. Antalya'da hep birlikte hep birlikte yaşamak güzel. Değerli arkadaşlarım konuştu, ben konuşanların tümüne yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç kimse unutmasın! Biz bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Olay parti, kişi olayı değildir. Olay milli kurtuluş savaşı kurduğumuz cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılma mücadelesidir. Halkın iradesinin ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya anlatamak istiyoruz. Saray'dan alınan talimatla ülkenin yönettilemeyeceğini söylüyoruz.

MUHİTTİN BÖCEK'E GÜVENİYORUM

Antalya aynı zamanda Anadolu demektir. Anadolu'nun bütün yerlerinden vatandnaşlar Antalya'ya geldiler. Bir Antalyalı gibi yaşıyorlar. Antalya kültürüne sahip çıkıyorlar. Antalya'nın bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı var adı; Muhittin Böcek. Muhittin Böcek alınteri, emek, çalışmak, mücadele etti. Bir başarı öyküsü. Konyaaltı'nı Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirdi. 'Ben bütün Antalya'yı kucaklayacağım' diyor. Antalya'yı dünyanın markası haline getireceğim diyor. Biz kendisine güveniyoruz. Muhittin Böcek, Antalya'yı dünyanın en önemli kentlerinden biri haline getirecek. Turizm, konusunda, tarım, iklim konusunda olağanüstü artıları var. Antalya aynı zamanda entellektüel, birikim kenti. Toprakları Singapur'un 2 katı kadar. Ama Singapur kadar değil. Hedef koyacağız. İlk 5 yılda koyulan bütün hedefler gerçekleşecek. Ben Muhittin Böcek'e güveniyorum.

'İYİ PARTİ' ÇAĞRISI

Bizim belediyelerimizde asgari ücret 2200 TL'dir. AKP'li belediyelerde 2020 TL. Bütün AKP'li kardeşlerime sesleniyorum: Asgari ücretin 2200 TL olmasını istiyorsan. Sandığa gideceksin CHP'li belediyeye oy vereceksin kardeşim. Özellikle CHP'liler oylarını İYİ Parti'li belediye başkan adaylarına verecekler. Çiftçiyi, hal esnafını, seracıyı terörist ilan ediyor. Ne yaptı bunlar? Bir hataları mı var? Hataları varsa gitti AKP'ye oy verdi. AKP'ye dersini verecekler. Gübre'ye yüzde 100, elektrik, mazota zam yaparsın. Bunlara kimse bişey demez! Asıl zammı sen yapıyorsun, faturayı çiftçiye çıkartırıyor. Bunları düşünerek sandığa gideceksin. İzmir Büyükşehir Belediyemiz çok güzel projeler yaptı. Tarım Türkiye'de gerilerken İzmir'de yüzde 7,5 büyüdü. Aynısın Muhittin Böcek Antalya'da yapacak.

'SEN DE GİRSENE KUYRUĞA'

Vatandaştan bedavaya aldıkları ürünleri para ile sattılar. Bundan daha ayıp bir şey olabilir mi? Şimdi soruyorum bu para nereye gitti? 2 tür belediyecelik var biri halkçı belediyecelik diğeri Saray belediyeciliği. Başkanlara söylerim saydam belediyecilik. Harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Bütün belde halkını kucaklayacaksınız. Sadece yoksulların olduğu yere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Tanzim kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyorlar. En varlıklı adam sensin. Sen de girsene kuyruğa.

 KILIÇDAROĞLU: BU GERÇEĞİ KİMSE İNKAR EDEMEZ!

'Grup toplantısında gösterdiği çöpteki kadının kendisine dava açması konusunda): Geçen salı günü bir fotoraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Bu gazetelerde yer aldı. Benim içimi acıttı. Böyle bir tablo 21. yy Türkiyesi'nde içimi acıttı. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor dedim? Bu kadını varlıklı bir kadındır, vs dediler. Kim dedi bunları. Havuz medyası söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor. Bu tablo 21. yy Türkiyesi'nin bir gerçeğidir. O taplantıdan bir kaç gün önce sokak ekonomisi çalıştayı yaptık. 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar... 6 milyon kişi siyasetin görmediği, unutulan kişilerdir... Siz birgüne bir gün iktidar sahiplerinden birisinin çöpten kağıt toplayan insanlar nasıl geçiniyor diye sorduğunu duydunuz mu? Asgari ücretle geçinenler nasıl yaşıyor diye sorduklarını duydunuz mu? Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir. İşsizlik almış başını gidiyor; AKP'nin en fazla oy aldığı Şanlıurfa'da bin kişi geçici olarak işe alınacak, 40 binin üzerinde başvuru oluyor, statta kura çekimi yapılıyor.

'GERİLİMDEN BIKTIK'

Gerilimden bıktık. Kavgadan bıktık. Ama ben milletin ferasetine inanıyorum. Bu seçimler gerçekten bizim demokrasi tarihimiz için milat olacak. Halkımız bütün gerçekleri biliyor. Bu yüzden Antalya'da Büyükşehir için Muhittin Böcek diyoruz. Sayın Böcek ile Antalya kazanacak.

MENDERES TÜREL'İN 'ERDOĞAN İMA EDERSE İSTİFA EDERİM' SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Erdoğan'ın ima etmesi halinde derhal istifa edeceğini söylemesini hatırlattı. Salonda Türel'in sözleri yuhlandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler