Ankara sorulunca Erdoğan: Anketlere güvenim kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında Ankara'daki seçim yarışı sorulunca, "Benim anketlere güvenim kalmadı. Doğru dürüst bir tanesi yaklaşıyor. Açık ara bu işi tutturamadılar" dedi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 22:19
Abone Ol google-news
<video:1263513>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak canlı yayınında yerel seçim propagandası yaptı. Anketlere güveninin kalmadığını söyleyen Erdoğan, özellikle Ankara’yı işaret ederek; “Ankara’da tecrübe ve dürüstlük önem arzediyor. Ankara’ya çok çok önemli bir ismi aday olarak koyduk. Mehmet Özhaseki bey 5 dönem Kayseri’de belediye başkanlığı yapmış arkadaşımız,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bir soru üzerine ise, ''Yatay şehirleşmeye öncelik verdik. Süleymaniye'nin etrafı şu anda yenileniyor. Tarihi eserler vs. Katar-Türkiye-KİPTAŞ işbirliği ile yıkılıp aslına uygun şekilde inşa edilecek.'' ifadelerini kullandı. Erdoğan yerel seçimlere yönelik yapılan anketler hakkında ise ''Çok açık, net bir şey söyleyeyim. Benim artık bu anketlere vesaire güvenim kalmadı.'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''Özellikle şehir planları büyük önem arz ediyor. Ne tür sıkıntılar çekiyorsak bakıyorsunuz plansızlıktan çekiyoruz. Bundan böyle bizim yerel yönetim anlayışımızda bunlar uzun vadeli ve kesinlikle hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. Kaçak yapılar, plansızlıklar hakkaniyetle hazırlanmadığı için bedeller ödendi. Kesinlikle hakkaniyete uygun şekilde bu planlar uygulanacak. Bizde bir anlayış var. Her evde bir tane otomobil olurdu, şimdi yetmez iki olsun, üç olsun böyle bir anlayış var. Fazla otomobil anlayışı olunca da araç park etmede sıkıntı yaşanıyor. Dikey mimarinin getirdiği anlayışla onların altında otopark oluyor ancak daha önceki yapılaşmalarda apartman altında otopark yok. Sokağa otomobilini park ediyor. En ufak bir yangında itfaiyenin girmesini engelleyen durumlar.''

'DİKEY MİMARİDEN BİR AN ÖNCE SIYRILMAK GEREK'

''Kentsel dönüşüm şehir güzelliğini de getirecek. Benzersiz şehirler anlayışı ile de tarihten gelen hikayelere uygun inşa edelim. Bunu yaparsak daha güzellik katacak. Sosyal belediyeciliği çok önemsiyorum. AK Parti belediyeciliği zaten tanımında bir sosyal belediyeciliktir. Dikey mimariden bir an önce sıyrılmak gerek. Bizim kültürümüzde yatay şehirleşmeyi görürsünüz. Süleymaniye'nin etrafı şu an yenileniyor. Aslına uygun olarak inşa edilecek. Bitince bambaşka olacak.''

'TARİHİ ESERLER KATAR-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ İLE YIKILIP İNŞA EDİLECEK'

''Yatay şehirleşmeye öncelik verdik. Süleymaniye'nin etrafı şu anda yenileniyor. Tarihi eserler vs. Katar-Türkiye-KİPTAŞ işbirliği ile yıkılıp aslına uygun şekilde inşa edilecek. Bitince bambaşka olacak. Halk ile birlikte yönetim de bir diğer adım. Karar alınacaksa onlarla birlikte alınacak. İsraftan çok çok uzakta tasarruflu bir belediyecilik. Rüşvet ve suiistimalle değil. Manifestodaki 11 başlık içinde uyguladıklarımız var uygulayamadıklarımız var maalesef. Biz belediyelerimize sürekli uyarılarda bulunmuşuzdur.''

'ANKETLERE ARTIK GÜVENİM KALMADI'

''Çok açık, net bir şey söyleyeyim. Benim artık bu anketlere vesaire güvenim kalmadı. Çünkü geçtiğimiz seçimlerde gördük, yaşadık. Doğru dürüst belki bir tanesi yakın tutturuyor. Yüzde yüz tutturma gibi bir şey yok. Çoğu açık ara yanıldı.''

'KAYYUM ATAMALARINDA GEÇ BİLE KALDIK'

"Kayyum atamalarında geç bile kaldık. Daha zamanlı bu atamaları yapsaydık, Güneydoğu bugün çok daha farklı bir yerde olurdu."

'31 MART'TAN SONRA ABD'YE GİDEBİLİRİM'

"Sayın Trump ile olumlu bir ilişkiye bu noktada sahibiz. Bu da birçok sorunu daha kolay çözmemizi sağlıyor. Kendisinin (ABD'ye) bir daveti oldu. Ben de 'Önce ben sizi bekliyorum' dedim."

"31 Mart'tan sonra belki bir Washington ziyareti yapma durumum olabilir, belki kendisi (Trump) Türkiye'ye bir ziyarette bulunabilir."

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE

"Bizim sınırımızda bir güvenli bölge olacaksa, o bizim kontrolümüzde olur."

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler