Bağımsız İBB Adayı Özge Akman: İstanbul emek verenlerindir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Emekçi Hareket Partisi'nin (EHP) desteğiyle bağımsız aday olan Özge Akman, seçilmesi halinde doğrudan demokrasiyi hayata geçireceklerini ve kenti halk meclisleri ile birlikte yöneteceklerini söyledi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 22:31
Abone Ol google-news

Üreten bir belediye vaat ettiklerini anlatan Akman, “Halk ekmek, halk süt gibi üreten bir belediye ile rant değil, temel ihtiyaçları gideren ve pahalılığı ortadan kaldırabileceğiz” dedi. Akman Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:

- İstanbul’da neyi değiştirmeyi hedefliyorsunuz?

Tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırarak halkın kendini yönetebileceği temsilciler ile de doğrudan demokrasiyi yaşatmak istiyoruz. İstanbul’da yaşayan herkesin gözlemleyebileceği gibi birçok sorun var. Bu sorunlara gerçekçi çözümleri doğrudan ve katılımcı demokrasi yoluyla bulabileceğimizi savunuyoruz.

- Bağımsız bir adaysınız. Seçmenler neden sizi tercih etmeli?

Türkiye çok ciddi bir ekonomik krizin içinde ve kriz geçiştirilmeye çalışılıyor. Biz üreten bir belediye öneriyoruz. Halk ekmek, halk süt gibi üreten bir belediye ile rant değil, temel ihtiyaçları gideren ve pahalılığı ortadan kaldırabileceğimizi anlatıyoruz. Rant vaat eden belediyecilik anlayışına karşın biz yeşil alan diyoruz, kullanılmayan beton yığınlarını yıkacağız diyoruz. Diğer siyasi partilerin seçim çalışmalarını yürüten adaylara baktığımızda rant sistemine hizmet ediyorlar. İstanbul’da toplumun sorununu çözmeyen projeler üretiyorlar. Onun için bizi tercih edeceklerdir.

- Kadın aday sayısının yetersizliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sistem partilerinin bir diğer özelliği de laikliği ve demokrasiyi savunur gibi görünürler ama kadınları siyasete yaklaştırmazlar. Kadın adaylara yer verir diye düşündüğümüz muhalefet partilerinde bile bunun noksanlığını görüyoruz. Tüzüklerinde kadın kotası yazan partiler, tüzüklerine uymayarak yarısı kadın olan toplumu görmezden geldiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler