Akşener’den kendisi için ‘Bunlar iyi günlerin’ diyerek cezaevi ile tehdit eden Erdoğan’a yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisiyle ilgili “Asıl fatura sana kesilecek. Bunlar senin iyi günlerin” diyen Cumhurbaşkanı’na “Allah şahittir, sizin ve Cehabı Hakkın dışında korkacağım, utanacağım bir Allah’ın kulu yok. İsteyen hapis eder, isteyen vurdurur” yanıtını verdi.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 20:55
Abone Ol google-news

Niğde’de konuşan Akşener, krize vurgu yaptı, kendisine yönelik tehdide tepki gösterdi. Niğde’de açık hava toplantısında konuşan Akşener, özetle şunları söyledi:

- Sanki savaşa gidiyoruz: Yerel seçime gidiyoruz ama Allah var tepedekilerin konuşmasına bakarsanız savaşa gidiyoruz. Sizlerden ricam, bu bir yerel seçim ve bu seçimde liderler tartılmıyor. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli seçilmeyecek. Bir belediye seçimi nedeniyle birbirinizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyin. ‘Bu sert dil niye’ diye sorarsanız. Ekonomi berbat, işsizlik had safhada, tarım çöktü, EYT’lilerin durumu kötü, işsiz gençler umutsuz, çiftçinin durumu rezalet. Patateste geçen sene döktünüz bu sene biraz para edecek oldu. Tarım Bakanı çıktı, patates ekmeyi 142 dönümde 25 ilde yasakladı. Meğerse dünyanın en büyük patates firmasının Ortadoğu danışmanıymış. Dertleriniz çare bulunmasının üzerinde durulmasın diye sert dile her gün artarak devam ediyor.

- 31 Mart’ta o kulağı çekin: Bir hafta kaldı, bir karar vereceksiniz. İçinizden çıkıp gittiler bir kibir abidesi haline geldiler. Aynı esnaftan 1 Nisan’da alışveriş edeceksiniz. O esnaflar bilir ki para kazanmak için müşteri velinimettir. Seçmen de siyasetçi için velinimettir. Çok uzun zamandır ceketimi assam seçtiririm anlayışı hakim oldu. Artık seçmen veli nimet değil. Çiftçiye mazot 6.5 lira ama yatlar ÖTV’siz kullanıyor. 31 Mart’ta o kulağa çekeceksiniz. Kadınlar anne terliği atabilir. 4.5 yıl sonra seçim olup hepimiz tartıya çıkacağımız için o da gelecek tek tek gözünüzün içine bakacak. 31 Mart, sizlerin yeniden velinimet olmanız için önemli bir gün. Ne söylerse söylesin, çiftçinin problemini, ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istediğini söyleyebilir kem söz sahibine aittir.

‘Dedikodu etmesinler’

- Cücüklü soğan yiyoruz: Soğan ekicisi terörist ama Mısır’dan, İran’dan soğan ithalatı var. İstanbul ve Ankara’da cücüklü yiyoruz. Gör bakalım, mazotu indirse benim çiftçim kaça soğan, patates üretir. Varlık kuyrukları neden Niğde’de yok. Onun içine soğan, patates, domates yetmez; elektrik, gübre, ilaç, hayvan yeminin fiyatını koyun da görelim bakalım o varlık kuyruklarından kimler faydalanıyor?

- Bu seçimin düşman kuvveti benim: Bu seçimin düşman kuvveti benim. Önce ‘bu kadın’, sonra ‘Bayan Meral’, arkasından da ‘Güya Hanımefendi’. Bu sözü hanımların ferasetine bırakıyorum. Allah şahittir, sizin ve Cehabı Hakkın dışında korkacağım, utanacağım bir Allah’ın kulu yok. İsteyen hapis eder, isteyen vurdurur. Eğer Cenabı Hak bana bir musibet etmişse, musibet için de birilerini vesile kılacaksa hoş gelmiş, sefa gelmiş. Onun için bunlara inanmayın. Tepedekiler dövüşür en fazla hakaret edenle yan yana gelirler. Bugüne kadar hiçbir siyasetçiye, hiçbir genel başkana terbiye dışı söz söylemedim, iftirada bulunmadım. Buna devam edeceğim. Ne söylerlerse söylesinler, ne yapacaklarsa yapsınlar, ellerinden geleni ardına koymasınalar, gereğini yapsınlar ama dedikodu etmesinler. Ayıp oluyor. Onun için siz onları boş verin. 31 Mart akşamı kulağı çekeceksiniz.

Halisdemir’in gömütünü ziyaret

Akşener, Niğde’de 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in gömütünü ziyaret etti. Akşener, sosyal medya hesabından, “Türk Milleti’nin gururu, kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Bu memleket kahramanımızın hakkını ödeyemez. Rabbim mekânını cennet, ruhunu şad eylesin” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler