AKP'de aile boyu vekillik

Çoğu 3 dönemlik olan ve TBMM’ye zorunlu olarak veda eden AKP'li milletvekillerinin, oğlu veya kızları ile eş ve kardeşleri boşalan yerlere talip oldu. AKP yönetiminin, milletvekili aday adaylığı için başvuran bu isimlerden sadece birkaçına vize vereceği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 13:22
Abone Ol google-news
AKP'nin listesinden siyasete girmek isteyen aday adayları arasında daha önceki yıllarda pek rastlanmayan ilginç akraba ilişkileri ortaya çıktı. Çoğu 3 dönemlik olan ve siyasete zorunlu veda eden isimlerin, oğlu veya kızları ile eş ve kardeşleri boşalan yerlere talip oldu. Hatta bazı ailelerden 2 isim birden aday adayı olunca sorun yaşandı. Bunun üzerine biri diğerinin yerine feragat etmek zorunda kaldı. Haftasonu teamül yoklamalarıyla aday adaylarının “tercih edilme” düzeyini belirleyen AKP’nin aday listelerinde bu dönem, 2‘nci kuşak siyasetçiler dikkat çekti. 

ERDÖL'ÜN OĞLU DA ADAY ADAYI

Aday listelerindeki akrabalık ilişkileri önceki dönemden fazla olunca, parti içinde de dikkati çekti. Bazı adaylar, yerelde ailelerinin isimlerinden yararlanarak oy alabilme hesabı yaparken, parti yönetiminin bunların sadece birkaçına vize vereceği iddia edildi. Aday adayı listelerinde yapılan taramaya göre, 3 dönemlik milletvekillerinden AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kızı Rümeysa Yeni Elbay, Sivas aday adayı oldu. Yeni’nin kızının Samsun yerine Sivas’ı tercih etmesinin, kocasının ailesinin bu ilde etkin olmasından kaynaklandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorluğunu da yapan Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün oğlu Fatih Erdöl de Ankara’dan aday olmak için başvurdu.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler