AKP'li vekil Özdağ: Hayvana tecavüz edene bir şans daha verelim

AKP milletvekili Selçuk Özdağ, hayvan tecavüzüne verilen 6 ay cezayı çok buldu. Özdağ, hayvanlara tecavüz edenlere "bir şans daha" verilmesi gerektiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 10.04.2016 - 19:58
Abone Ol google-news

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hayvan tecavüzüne verilen 6 ay cezayı çok bulduğunu belirtirken, ceza alanların hayvan sahiplenmekten men edilmesi teklifine karşı çıktı. Özdağ,“Altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum” dedi.

Söz konusu ifadeler, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının komisyonda görüşüldüğü sırada söylendi. Tasarıyı hazırlayan Türkiye Barolar Birliği avukatlarından Buğcan Çankaya, hayvanlara tecavüz eden kişilerin tekrar tekrar hayvan sahiplenerek aynı davranışı göstermemesi için “hayvan sahiplenmekten men” cezası verilmesi maddesini eklediklerini söyleyince AKP’li Selçuk Özdağ araya girdi.

Özdağ’ın sosyal medyada da büyük tepki toplayan sözleri bu esnada söyledi. “Men” cezasını fazla bulan Özdağ şöyle konuştu:

“Efendim, burada kabahatler kanunu’ndan çıkartıyoruz ve türk ceza kanunu’nun içerisine alıyoruz. bu hakikaten bir devrim, bir reform fakat bir yandan altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum çünkü insanlara şans vermek gerekir. yanlış yapabilir, hata yapabilir, bu insanlar için de geçerlidir. türkiye’de hata yapan insanlar veya hata yaptıkları kanunlar tarafından teşhir edilen kişilere tekrar yeniden yaşama tutunma hakkı vermiyor muyuz? veriyoruz. o nedenle, ben bunu çok ağır bir ceza olarak görüyorum. o nedenle, bu önergeye de katılmıyorum.”

(Kaynak: Odatv)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon