Adıyaman’daki istismar Karaman’ın kopyası

Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi'nde yaşanan skandal Ensar Vakfı 'nda yaşanan çocuk istismarının benzeri.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 21:20
Abone Ol google-news


Gazeteport'ta yer alan habere göre, Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan çocuk istismarı ile Karaman Ensar Vakfı ve KAİMDER’de yaşanan istismar birbirinin kopyası gibi. İki olayın benzerlikleri yerel bir sitenin haberi yapması ile başlıyor. Sonrası ise üstünü örtme telaşı, denetimsizlik ve suçun üstüne örtme üzerine kurulu. Haberi yapan Fırat Gerger haber sitesinin editörü Özgür Boğatekin’in evi gece polislerce basılıp haberi silmesi istendi. Baskıya dayanamayan Boğatekin haberi sildi. Ama sonra gece yarısı haberi tekrar girdi. Baskılar daha da yoğunlaştı.

Gerger’deki skandal yerel Gerger Fırat haber sitesinin haberiyle duyuldu. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ısrarla gündeme taşıdı. Cinsel istismarın duyulması sonrası mahkeme yasak kararı aldı. Yasakta sadece yayın değil yayımlama ifadesi de bulunuyor.

Yani mahkeme neredeyse istismar hakkında konuşmayı da yasaklıyor.

Adıyaman İmam Hatip Lisesinde yaşanan cinsel istismarın zanlısı okul hademesi. Adı M.S.G.. 4 Yıl önce Gerger İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlıyor. Gerger Adıyaman’lı. Çocuk esirgeme kurumunda kalmış ve Adıyaman lisesini zar zor bitiriyor. 30 Nisan 1983 doğumlu. Bekar. Gerger istismarında sorgulanacak çok şey var. Tıpkı Karaman gibi. Şimdi onları görelim…

M.S.G. Gerger İmam Hatip Lisesi’de 4 yıl önce göreve başladıktan sonra Gerger’de ev tutuyor. Ama bir süre sonra Öğrencilerin kaldığı yurtta kalmaya başlıyor. Okul müdürü ve diğer sorumlular Kahta’dan gelip gittikleri için yurtları denetlemiyor ve hademe M.S.G.’ye bırakıyorlar. İlk istismar da burada gerçekleşiyor.Sonrası yıllara yayılarak devam ediyor. En son Ekim ayında bir öğretmen hademe M.S.G.’yi bir öğrenciyi istismar ederken yakalıyor. Öğretmen şikayet ediyor ama ne hikmetse o öğretmen açığa alınıyor.

3 Ayda 3  Ayrı Tayin

Hademe M.S.G. 2016’da sürekli tayin ediliyor. 01.07.2016 tarihinde Adıyaman Valilik onayı ile Gerger İmam Hatip Lisesinden, Adıyaman 1 Aralık Ortaokuluna atandı. 1 Aralık okuluna giden M.S.G. 05.08.2016 tarihinde dilekçe vererek Milli Eğitim Müdürünün onayı ile Eskisaray, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitleri Ortaokuluna geliyor. Eylül ayı başlarında tekrar Gerger İmam Hatip okuluna atanıyor. Tutuklandığında da Gerger’de görevli. Bu atamalarda Vali Mahmut Demirbaş. Halen Adana Valiliği görevini yapıyor.

Vali Eski Soruşturma Diyor. Peki Öyle mi?

Adıyaman’ın 3 ay önce atanan valisi  Abdullah Erin istismar ile ilgili şu açıklamayı yaptı

“İlimizde meydana gelen ve önceki yıllara dayandığı anlaşılan cinsel istismar olayı ile ilgili olarak Gerger Sulh Ceza Mahkemesince alınan 24.10.2016 tarih ve 2016/91 sayılı gizlilik kararı ve akabinde aynı mahkemece verilen yayın yasağı kararına rağmen kamuoyuna yansıyan yanlış ve yanıltıcı bilgiler nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu olayın öğrenildiği andan itibaren ilgili tüm kamu kurumlarınca ilk müdahaleler süratli bir şekilde gerçekleştirilmiş ve adli makamlar bilgilendirilmiştir. Aynı gün adli soruşturma başlatılarak şüphelinin tutuklanması sağlanmıştır. Ayrıca görevlendirilen kurum müfettişleri marifetiyle idari sorumluluk ve ihmalin tespitine yönelik idari soruşturma başlatılmış ve bu kapsamda ihtiyati tedbir olarak ihmali olduğu değerlendirilen bazı kamu görevlileri görevden uzaklaştırılmıştır. Basına yansıyan açıklamalarda maalesef eksik bilgiler ve maddi hatalar söz konusudur. Ayrıca olayın üstünün örtülmesine yönelik bir çaba içerisine girildiği iddiası da bu eksik bilgiler çerçevesindedir. Tam aksine olayın öğrenilmesinden itibaren, konunun bütün yönleri ile ortaya çıkarılması ve sorumlulukların tespiti amacıyla adli ve idari bütün merkezi ve taşra kuruluşları tam bir işbirliği içinde çalışmaya başlamış ve bu anlamda bütün devlet mekanizmaları ivedi bir şekilde harekete geçirilmiştir. Ancak, olayın hassasiyeti göz önünde bulundurularak, gerekli tedbirler hızlı bir şekilde alınırken, aynı zamanda olayın mağduru olanların yaşayabileceği ilave mağduriyetlerin önüne geçmek için adli ve idari süreçlerin büyük bir titizlik içinde ve mahremiyete riayet edilerek yönetilmeye çalışıldığına itibar ve itimat etmek gerekmektedir”

Vali geçmiş yıllara dayanan bir soruşturma diyor ama Ekim ayında cinsel istismar sırasında yakalayan öğretmeni ve onun açığa alınmasını yok sayıyor. Ayrıca 3 ayda 3 tayinin nedeni de açıklamıyor. Adıyaman Gerger’de ise istismar yüzünden bu tayinlerin olduğu ve yöneticilerin üstü kapatmaya çalıştığını konuşuyor.

İstismar zanlısı MSG’nin sosyal medya sayfalarında neler var onları da görelim:

MSG’nin sosyal medya hesabında yurtlarda çocuklarla çektirdiği fotoğraflar bulunuyor. Tıpkı Karaman’da tutuklanan Muharrem Büyüktürk gibi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler