Polis kurşunuyla ölen Feray Ş. davasında ‘şantaj ve tuzak var’ iddiası

23 yaşındaki Feray Ş.’nin katil zanlısı polis Fatih Burak Aykul’un yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 21:51
Abone Ol google-news

Mersin’de üniversite son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Feray Ş.’nin katil zanlısı polis memuru Fatih Burak Aykul’un yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Aykul, silahla oynadıkları sırasında silahın kazara ateş aldığını iddia etti.

Feray’ın annesi Aysel Ş., “Olaydan yarım saat önce kızımla telefonla konuştum. Baskı altında, sanki biri silahı kafasına dayamış da konuşuyor gibi ürkek ve korkak bir ses tonu vardı” dedi. Mahkeme, olayın kaza olup olamayacağının tespiti için bilirkişi görevlendirilmesine ve Feray Ş.nin ölümüne neden olan merminin gidiş seyrinin tespiti için olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Mersin Üniversitesi son sınıf öğrencisi Feray Ş., geçen eylülde Mezitli’deki evinde ateşli silahla ağır yaralanma sonucu yaşamını yitirdi.

Olay anında Feray Ş.’nin evinde olan polisi memuru Fatih Burak Aykul, silahla şakalaştıkları sırada silahın kazara ateş aldığını iddia etti. Savcılık, sanık polis memurunun tutuklanmasını talep ederek Adli Tıp raporlarının gelmesinin ardından “kasten adam öldürme” suçlamasıyla dava açtı. Polis memuru Aykul’un yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Fatih Burak Aykul, Feray Ş.’nin ailesi ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Aykul, savunmasında, kendisine ait silahın şarjörünü çıkardıktan sonra Feray Ş.’nin bir süre silahı incelediğini ve o sırada şakalaşırken silahın ateş aldığını öne sürdü.

Avukatlar, “Sanık, maktul vurulduğunda 112 Acil Servisini kendi telefonuyla değil de kızın telefonuyla aramış ve sanık o sırada kendi telefonuyla çeşitli aramalar yaparak başkalarıyla konuşmuş. Sanık olay yerine polisler gelmeden ve kapıya gelip zile basan komşulara kapıyı açmadan önce bu görüşmeleri yapıyor. Diğer önemli nokta ise; sanık eğer o sırada 112’yi ararken dairenin kapısını açıp komşulardan yardım isteseydi belki de Feray’ın kurtulma şansı olurdu, ama kapıyı ısrarla çalan komşulara sanık kapıyı bir müddet açmıyor” diye savunma yaptı. Avukatlar, ayrıca sanığın ifadesinde, maktul ile birlikte alkol aldıklarını söylediğini fakat maktulün kanında alkol çıkmadığını söylediler. Duruşmada müşteki olarak dinlenen anne Aysel Ş., “Bu şahıs yalan söylüyor. Kızıma şantaj yapmıştır, tehdit etmiştir. Kızım hiçbir erkeği değil yabancıyı evine asla almazdı. Olaydan yarım saat önce kızımla telefonla konuştum, baskı altında, sanki biri silahı kafasına dayamış da konuşuyor gibi ürkek ve korkak bir ses tonu vardı” dedi. Baba Bekir Ş. ise “Kızım, hayatımızda hiç görmediğimiz bu sanık tarafından öldürülmüştür. Polisin görevi bir başkasına ait meskene girip orada masum birini öldürmek mi? Gencecik bir kızı öldürüp sonra da delileri yok etmeyi iyi becermiş. Kızımızı tehdit ederek, şantaj yaparak, tuzak hazırlayıp kasten ve bilerek öldürmüştür” dedi. Dava, 18 Ocak’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler