Erdoğan'dan ABD'ye çok sert Afrin tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert'in "Afrin'de kaygılıyız" açıklamasına ser tepki göstererek, "Bizi aldatmaya kalktınız. Terör örgütüne silah yardımında bulundunuz. Eğer bizim stratejik ortağımızsanız bize saygı duyacak ve bizimle beraber yürüyeceksiniz" dedi.

Yayınlanma: 20.03.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

<video:945582>

 AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, "İslam'ın güncellenmesi" tartışmasıyla ilgili, "Artık çoğunluğu büyük şehirlerde yaşayan Müslümanların sorunlarına cevap veremeyen görüşlerin, Peygamberimizin sünneti ışığında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirttik. Bu tartışma bizim işimiz olmamalıydı. Konuşması gerekenlerin sustuğu, susması gerekenlerin konuştuğu bir ortamda gönlümüz yüce dinimize saldırmak için bekleyenlerin değirmenine su taşıyan sorumsuzluklara rıza göstermedim. İnşallah önümüzdeki dönemde bu tartışma alimlerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, İslam adına bir kazanca dönüşecektir" ifadelerini kullandı.

ABD'YE ÇOK SERT AFRİN TEPKİSİ

Afrin harekâtı ile ilgili son gelişmeleri aktaran Erdoğan bugüne kadar 3647 PYD/YPG unsurunun öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in "Afrin'de kaygılıyız" açıklamasına sert tepki gösteren Erdoğan, "Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Gelin burada terör örgütünü temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz. Bize inanmadınız. Şimdi PYJ'sini de PYD'sini de bizim ordumuz, Özgür Suriye Ordumuz nasıl halletti işte ortada. Bir yandan Türkiye'ye stratejik ortağımızsınız diyeceksiniz, diğer taraftan teröristlerle işbirliği yapacaksınız. Bizi aldatmaya kalktınız. Terör örgütüne 5000 TIR silah yardımında bulundunuz. Biz sizden paramızla silah istedik, bize vermediniz. Eğer bizim stratejik ortağımızsanız bize saygı duyacak ve bizimle beraber yürüyeceksiniz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Sözcüsü: Afrin'de kaygılıyız

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye, sınırları ötesinden kendisine yönelen terör tehdidine karşı tepkisiz kalmayacağını Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilan etmişti. Afrin'i temizlemek için başlattığımız operasyonda 2 ayı geçmeden şehir merkezini kontrol altına aldık. Şu anda ÖSO ve bizim askerlerimiz arama taramayı devam ettiriyor, çünkü yarın orada herhangi bir sıkıntı yaşamamalıyız. Batı ülkeleri sürekli olarak bize, Afrin'e girmeyin demeye utandıkları için olacak, bir an önce bitirin mesajları veriyordu. Biz onların ricalarını yerine getirelim dedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler. Sivillere zarar verdiğimiz iddialarını belgeleriyle çürüttük. Allah'ın bizimle birlikte olduğunu bilerek asla kokmayacağız.

Daha dün PYD terör örgütü değildir diyenlerin kim olduğu bellidir. Ey ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler siz PYD'nin terör örgütü olmadığını açıklamadınız mı? Ana muhalefetin Afrin konusundaki tavrı ortada. Buradan açıkça söylüyürum. Çatlasanız da patlasanız da Türkiye'yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerine ulaşmamızı engelleyemeceksiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler