Cezaevlerinde tutuklu kaç avukat var?

CHP'li Tanrıkulu, tutuklu avukatlar sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 02.04.2018 - 09:35
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her geçen gün sayısı artan cevaevlerindeki tutuklu avukatlar meselesini Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, yarın kutlanacak 'Avukatlar Günü' öncesinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle cevaevlerindeki tutuklu avukat sayısını sordu.

"Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Ankara Barosu'nu açması ve “Adaleti Türk Avukatlarına emanet etmesi” nedeniyle, her yıl 5 Nisan 'Avukatlar Günü' olarak kutlanmaktadır. Savunma mesleğinin korunması için getirilen uluslararası düzenlemelere Türkiye Cumhuriyeti de imza koymuştur." diyen Tanrıkulu'nun yanıt aradığı sorular şöyle:

1. 2018 yılı, 2 Nisan tarihi itibariyle toplam kaç avukat tutuklu bulunmaktadır?

 2. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında tutuklanan toplam avukat sayısı nedir?

 3. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında tahliye edilen avukatların sayısı nedir?

 4. 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle tutuklu avukatların kayıtlı oldukları Barolara göre dağılımı nedir?

 5. Avukatların tutuklanma gerekçelerine göre dağılımları nasıldır?

 6. Kaç avukat "FETÖ/PDY" iddiasıyla, kaç avukat "yasadışı örgüt üyeliği" ve "yasadışı örgüt propagandası" iddiasıyla, kaç avukat "sosyal medya paylaşımları, konuşmaları, açıklamaları" nedeniyle, kaç avukat müvekkillerinin duruşmalarında yaptıkları savunmalar nedeniyle ve kaç avukat diğer adli nedenlerle tutuklanmıştır?

 7. 2018 yılı 2 Nisan tarihi itibariyle tutuklu avukatların kaçı hakkında açılan davalar sürmektedir, kaçı hakkında iddianame hazırlanmıştır ve kaç avukat hakkında henüz dava açılmamıştır?

 8. 2018 yılı 2 Nisan tarihi itibariyle kaç avukat hükümlüdür?

 9. Hükümlü avukatların, hüküm verilmeden önce kayıtlı oldukları Barolara ve ceza verilen yasa maddelerine göre dağılımı nedir?

 10. 2018 yılı 2 Nisan tarihi itibariyle tutuksuz yargılanan avukat sayısı nedir? Tutuksuz yargılanan avukatların kayıtlı oldukları Barolara göre dağılımı nedir?

 

11. Tutuksuz yargılanan avukatların, isnad edilen suçlamalara göre dağılımı nedir?

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler