CHP'li Erdoğdu: Demirtaş'ın terörü bitirme çabası samimiydi, bu yüzden içeride

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, HDP'nin tutuklu Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın terörü bitirme çabasının samimi olduğunu, bu çaba yüzünden cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 21:04
Abone Ol google-news

<video:957348>



KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, HDP'nin tutuklu Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın terörü bitirme çabasının samimi olduğunu, bu çaba yüzünden cezaevinde tutulduğunu söyledi. Erdoğdu ayrıca, 15 Temmuz için de, "Darbe olacağını biliyorlardı" dedi.

"Demirtaş'ın terörü bitirme çabası samimiydi, bu yüzden içeride"

CHP'li Aykut Erdoğdu, katıldığı programda Çağlar Cilara'nın Demirtaş'ın yaptığı savunmalara ilişkin sorularına çarpıcı yanıtlar verdi. Erdoğdu, "Demirtaş'ın terörü bitirme çabasını ve samimiyetini ben kendi adıma gördüğümü ve hissettiğimi düşünüyorum. O şiddet bitsin diye bir çaba gösterdiğini ve samimi bir adam olduğunu düşünüyorum. Samimi çabası yüzünden, terörü bitirme çabası yüzünden içeride olabilir." 

Selahattin Demirtaş'tan mahkemede 'Hendek' yanıtı

"Demirtaş TBMM'de siyasetin içinde olmalı, terörü bitirmek için bu gerekli"

"Demirtaş ile programlarımız ayrı, düşüncelerimiz ayrı ama ben Demirtaş'ın TBMM'de siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyorum ve terörü bitirmek için de gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum."

"Türk veya Kürt milliyetçiliği yaparak bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar"

"Kimki bu ülkede milliyetçilikleri kaşıyorsa; Türk veya Kürt milliyetçiliği yaparak bizi ayrıştırmaya çalışıyorsa bizi bölmek istiyor demektir. Milletvekillerini hapse atarak sorunu çözeceklerine inananlar geçmişte bunu yaparak sorunu çözmeyi düşünenlerin ne hale geldiklerini düşünsünler. Bu işlemleri yapanlar yaptıkları sırada kendilerini çok güçlü hissederler ama sonuçta tarih ırmağı bir vadide akar, bunların hepsi o tarih ırmağının içerisinde yuvarlanan kayalar gibi olacaklar, o gün çok utanacaklar."

"Darbe olacağını biliyorlardı"

CHP'li Aykut Erdoğdu, CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili raporunda çok çarpıcı bilgilerin olduğunu söyleyerek soru üzerine raporun özetini anlattı. Erdoğdu'ya göre hükümet, darbe olacağını biliyordu ve müdahale etmedi.

Erdoğdu, "Darbe olacağını biliyorlar. Bakın bu çok tarihi bir şey. Hem MİT, hem Emniyet hem de Genelkurmay söylüyor. MİT'in darbeden 4 ay önce 'Fetullahçı subayların darbe yapacaklarını tespit ettik' diye bir raporu var. Darbe olacağını biliyorsan sen bu 250 insanı yem olarak mı kullandın? Nasıl silah başında tutarsın bu insanları sen. Sana 4 ay önce diyorlar bunlar darbe yapacaklar, sen bekliyorsun, müdahale etmiyorsun sonra darbe oluyor, ondan sonra darbeyi alıyorsun bir karşı darbeye çeviriyorsun karşı darbe sonrasında da FETÖ ile mücadele diye başlayıp bütün muhaliflerin boynunu vurmaya çalışıyorsun. O gece ben Meclis'te bombalandım. Birileri gecekonduda saklanırken, birileri tünellerin içine girerken, birisi uçakta havada durumu beklerken benim o Meclis'te 7 tane bomba düştü. Orada AKP Milletvekillerini cesaretlendiren bizdik. Bizim Meclis'e girmemiz tarihi bir şeydir. Sonuçta ne oldu? FETÖ diye başladı, darbeyi biz dahil bütün muhaliflere yönelik bir silaha çevirdiler. Bu darbenin olacağını biliyor. Darbe günü yaşananlar var. Darbe raporunu okuduklarında bu darbenin nasıl bilindiğini, AKP tarafından devletin FETÖ'ye nasıl teslim edildiğini tespit ettik."

<video:957361>
"Kozmik odaya girin talimatını Erdoğan verdi"

Bu ülke işgal altına düşerse kimlerin bizi koruyacağına dair bilgilerin yer aldığı kozmik odaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla girildiğini söyleyen Erdoğdu, "Bu bile çok ağır bir suçtur. Kozmik odamızdaki sırrımızı çalanlar Fetullah Gülen ile Recep Tayyip Erdoğan'dır. FETÖ'nün siyasi ayağının bir numarası kesinlikle Erdoğan'dır. Kendi aralarında devleti bölüşemeyince faturayı gariban vatandaşlara çıkardılar" dedi.

Aykut Erdoğdu'nun çarpıcı açıklamaları şöyle devam etti:

"Darbeden 1 gün önce Fidan ve Akar 6 buçuk saat baş başa ne görüştü"

"Darbeden bir gün önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın mezuniyet töreni sonrasında MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı'nın bir çardakta yanlarına korumlarını dahi almadan 6 buçuk saat boyunca konuşmaları, ertesi gün MİT Müsteşarı'nın geldiğinde MİT Müsteşarı ve Genelkurmay İkinci Başkanı'nın ifadesine göre saat 6'da koruma müdürü Muhsin'i arayarak, Hakan Fidan'ın, 'Muhsin yanında yeterince cephane, silah adam var mı? Havadan karadan ve denizden saldırı olursa yeteri kadar savunacak kadar gücün var mı?' dediği biliniyor. Darbe günü akşam saat 5 buçuk, 6'da bu konuşma yapılıyor."

"ÖSO'nun kökü El Kaide ve IŞİD'dir"

Aykut Erdoğdu Afrin operasyonuna da değindi ve ÖSO'yu hedef alan açıklamalar yaptı.

"Hükümetin dengesiz, yanlış, tutarsız, çıkarcı ama partizan çıkarcı ve mezhepci politikasının sonucunu Afrin'de bizim Anadolu gençleri canlarını ödeyerek bu hataları düzeltmeye çalışıyorlar. Yapılması gereken ta başında Suriye'de bu savaşın çıkmasını engellemeye çalışmaktı, oranın demokratikleşmesine yardımcı olmaktı. Ama biz ÖSO denen bir grupla ki ÖSO'nun kökü El Nusra'dır, El Kaide'dir, IŞİD'dir, istedikleri kadar kabul etmesinler ÖSO gerçeği budur."

<video:957354>

"Man Adası'nda büyük yolsuzluk var"

Erdoğdu Man Adası belgeleri ile ilgili gelen soruya ise şu yanıtı verdi:

"Senin emekli öğretmen enişten 15 milyon dolara ne sattı? İsterse gök kubbe üzerimize yıkılsın, Man Adası'nda büyük yolsuzluk var. Man Adası'nda bu ülkenin yetiminin hakkı yenmiştir. Hesabı da sorulacak."

<video:957356>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler