Ahmet Davutoğlu: 7-8 yıldır devam eden bu zulüm inşallah bir gün sona erecektir

Filistin ve Suriye'de yaşanan olaylara değinen Ahmet Davutoğlu, "Böyle bir zulüm karşısında bizim sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Şam'da kardeşlerimizi katleden Suriye rejimine lanet ediyoruz. İnşallah Şam-ı Şerif, o güzel ismiyle bu zulümlerden kurtulacaktır. 7-8 yıldır devam eden bu zulüm inşallah bir gün sona erecektir" dedi.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 19:03
Abone Ol google-news

AKP Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir derneğin davetlisi olarak geldiği Diyarbakır'da katıldığı konferansta, Filistin ve Suriye'de yaşanan olaylara değinerek,

 

"Cumamızı idrak ederken, miracımızı idrak ederken terör devleti İsrail rejimi, Kudüs ve Gazze'de kardeşlerimize zulüm etmektedir. Yine biz burada Ulu Cami'de cumayı idrak ederken, tarihin en kanlı rejimlerinden biri olan Suriye kanlı rejimi, Şam civarındaki Müslüman kardeşlerimize karşı kimyasal silah kullanıyor. Böyle bir zulüm karşısında bizim sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Şam'da kardeşlerimizi katleden Suriye rejimine lanet ediyoruz. İnşallah Şam-ı Şerif, o güzel ismiyle bu zulümlerden kurtulacaktır. 7-8 yıldır devam eden bu zulüm inşallah bir gün sona erecektir. İnsanlık tarihinin en kanlı rejimlerinden birine şahit olan Filistin topraklarındaki işgalin, işgalci terör devleti İsrail de bilsin ki, nice işgalciler Kudüs'e gelmişti ama kalamadılar. Kudüs yeni bir Selahaddin Eyyubi bekliyorsa, Diyarbakır burada hazırdır ve her zaman Kudüs'un hakkını savunmaya hazırdır. Böyle bir günde, miraç gününde Diyarbekir'deyiz. Kudus'ü, Mescid-i Aksa'yı, Şam-ı Şerif'i anmadan Diyarbakır'da konuşmaya başlamak olmazdı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler