Muharrem İnce Rize'de konuştu: O çakı işte bu çakı

Rize'de yurttaşlara seslenen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce; Erdoğan'ın bugün Ankara mitinginde 'Sıkıldınız mı? gençler' cümlesini hatırlatarak trend topik olan SIKILDIM kelimesine destek verdi. Muharrem İnce cebindeki 'çakı'nın hikayesini de paylaştı.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 14:04
Abone Ol google-news

<video:972834>

 

CHP'nin Cuymhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne ve Hakkari mitinglerinin ardından üçüncü mitingini annesinin memleketi Rize'de yapıyor. Trabzon'dan Rize'ye gelişi sırasında yolsa sık sık aracı durdurulan ve sevgi gösterileri ile karşılanan İnce, mitingin yapılacağı alanı dolduran yurttaşların "Vakit Tamam" pankartı ile karşılandı.

İNCE MEYDANDA

Muharrem İnce, konuşma yapmak üzere miting alanına eşi Ülkü İnce ile beraber geldi.

'İşte Başkan' sloganlarıyla karşılanan Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları;

-Bugün dedemin memleketindeyim, akşama Antalya'dayım

 -Siyasette yeni bir dil yeni umut yeni bir normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin barışmaya ihtiyacı var. Saadet Partisi'nin, İYİ Parti'nin Başkanlarına gittim; Demirtaş'a Erdoğan'a hepsine gittim başarılar diledim.

"GEÇ KARDEŞİM BU İŞLERİ GEÇ1" - VİDEO

<video:972772>

-Hatta size dün görüştüğüm Erdoğan'ın selamını getirdim. Üstümde kalmasın

-Türkiye'yi baştan sona buluşturacağız

-Kavga eden bir cumhurbaşkanı değil, kuantum diyen bir cumhurbaşkanı gelecek.

-Her yıl 10 bin gencimizi eğitim için yurt dışına göndereceğim. En iyi eğitimi aldırmak için.

-Endüstri 4.0'ı kaçırırsak yüzyılları kaçırırız. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz.

-Türkiye'nin sorunları eğitimle çözülür. AK Partili anneler sizlere sesleniyorum. İmam hatip lisesi açılacak mı? Açılsın niye açılmasın. Üniversite sınavında kaçıncı oluyor sen ona bakacaksın.

-Bilim, uygarlık lazım bize.

-Her 19 Mayıs ve 29 Ekim'de gençlik bursu ve Cumhuriyet bursu vereceğiz.

-Bir ülke kendi vatandaşlarına ücretsiz eğitim veremiyorsa yazıklar olsun o ülkeye. Cumhurbaşkanı olduğumda sınavlar ücretsiz olacak.

-İstiyorlarsa 6 adayın 6'sıda nerede hangi kanalda olursa olsun ben tartışmaya hazırım. İster güvenlik,ister tarım,ister ekonomi hangi konu olursa olsun hepsine hazırım.

-Türkiye'de madem işler iyi neden insanlar iyi geçinemiyor. Maaşı aldınız. Bardroyu çekmecene koy sonra git markete yarım kilo peynir, zeytin, bir ekmek, biraz deterjan al fişi yanına koy çekmeceye. Bir dahaki ay yap yine aynı alışverişi. Aradaki farktan anlarsın alışverişi ekonomi bu.

-Ekonomide doping var. Beygire bile doping yaptığında yarış geçersiz sayılır.

<haber-yatay:972562,972450>

-Köprü, yol yapmak iyi bir iş midir?kesinlikle iyi iştir. Ama ufak iştir. Gönül köprüsü kurmak ise zor iştir. Biz bunu başaracağız.

-Çıkarın akıllı telefonları, şimdi herkes canlı yayın yapsın bakalım. Diğer ellerinizi kaldırın. Canlı yayın ister ver ister verme benim burda kendi medyam var. Birisi devletin birisi milletin medyası.

-Bana gariban dedi. Özgürlüğün tadını biliyorum 81 milyonu kucaklıyorum.

-Mal beyanımı açıkladım 5 yıl sonra yeniden vereceğim. Size şunun sönünü veriyorum Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim.

-Terör nereden gelirse gelsin sonuna kadar mücadele edeceğim. Yetimin hakkını yedirmeyeceğim. Yargı bağımsız olacak. Mahkemelere herkes güvenecek.

-Faizi, Doları indirmeye çalışıyoruz. Bütün bunlar inecekse sen de in be kardeşim bir şey olmaz.

Meydanda toplanan yurttaşlar 'İşte Başkan', 'Hak,hukuk,adalet' sloganları atıyor.

-Bu sefer bu iş tamam bu iş.

-Benim vatandaiım çıraklık,ustalık dönemi geçirdi şimdi de emeklilik dönemi geçirsin. Oda rahat edecek.

-Yalan söylüyorlar. Muhafazakar insanlara diyorlarki Muharrem İnce cumhurbaşkanı olursa bizim başörtümüze yaşam şeklimize karışır. Geç kardeşim bu işleri geç! İnsan kız kardeşinin baş örtüsüne karışır mı? Buradan söz veriyorum, nerede istersen orada tak.

<haber:972846>

-Çaya gelelim çaya. Hektarı 15 di 17 mi oldu.  2.45 dediler 1.50'ye düştü. Çaykur nereye devredildi. Varlık fonuna. Dünyada üzerine kar düşen .ay üreten bir yer var mı? Siz bunu haketmiyorsunuz. Sizi eziyorlar, söz veriyorum ezdirmeyeceğim. Cesur adımlar lazım. Ölümü göze almak lazım bazen.

-Ucunda ölüm olsa dahi özgürlük, adalet, hukuk diyeceğiz. Hep birlikte diyeceğiz bunu.

-Çılgın projeler döneminden geçiyoruz ya. Benim çılgın projem huzur. Bunu nasıl yapacağız. Bunu 3 B ile yapacağız. 1.Barışacağız, 2.Büyüyeceğiz, 3. Bölüşeceğiz. Adil paylaşacağız.

-Çocuklarımız sınava girerkek sınav değişiyor. Yazık bu çocuklara. 'Parayı nerden bulacaksın?' diyor. Saray'ın ampüllerini kısacağım.

-Bu torununuz sizden bir şey istiyor. İstediğim bir avuç pirinç. Bana bir avuç pirinç verin, ben size bir kazan pilav yapayım. Var mısınız buna?

-TAMAM mı? Sıkıldınız mı?

-(Kitleden ses gelmemesi üzerine) Daha bunu duymamışsınız.

-Bu TAMAM çok fena geldi ha! SIKILDINIZ mı? Şimdi de bu çıktı. Bende buradan yanıt vereyim ozaman ben de SIKILDIM.

-Şimdi son sözlerimzi söyleyelim. Bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır.

-Beni can kulağıyla dinleyin. Bundan yaklaşık 110 yıl önce. Rize'den Hüseyin diye bir genç adam Yemen'e gider. Hüseyin Yemen'den Mekke'ye gelir, hacı olur. Resmi kayıtlardaki adı da Hacı Hüseyin olur. Mekke'den sonra gelir Rize'ye ayakları yara içindedir. Çanakkale'ye asker toplanmaktadır, ayakları yara olduğu için harbe almazlar. 2 ay sonra ayakları iyileşir. Ben de gideceğim der. 4 çocuğunu öper, iskeleye iner. Büyük çocuğu uyanır, "Kardeşlerim" der, "Babamız gidiyor". Babalarının yanına giderler, o der ki ben "Savaşa gidiyorum". Hepsine hediye verir, en küçük kızına kalmaz. Ona da çakısını verir. O küçük kız o çakıyı 92 yıl taşır: O küçük kız çocuğu benim anneannem. Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı!

-Hiç kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur. Çakı burada!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler