Bahçeli’den ‘revizyon’: Muhaliflerin üstü çizildi

MHP’nin 24 Haziran milletvekilliği genel seçimleri için kesinleşen aday listelerinde 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerine göre büyük değişiklikler oldu.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 21:11
Abone Ol google-news

Listede mevcut 22 milletvekili yeniden aday olurken, aralarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni öngören anayasa değişikliğinin mimarı ve sonrasında partinin uyum yasaları çalışmalarında etkin isimlerinden kabul edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinde Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Oktay Vural, yıllardır İzmir’de liste başı olarak aday gösterilen eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’e bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den vize çıkmadı. İzmir ikinci bölge birinci sıra adayı olan Tamer Osmanağaoğlu, kamuoyunda “Bahçelievler katliamı” olarak bilinen 7 TİP üyesi gencin 1978’de öldürülmesine ilişkin davada 7 kez idam cezasına çarptırılan, davadan 38 yıl sonra “beraat alan” Ünal Osmanağaoğlu’nun kardeşi. Ankara birinci bölge, birinci sırada, mevcut Adana milletvekili Mevlüt Karakaya yer alırken, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ankara ikinci bölge, birinci sıra adayı oldu. Terör uzmanı Abdullah Ağar da ikinci bölge, üçüncü sıradan listeye girdi. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın İstanbul birinci bölge, birinci sıra; Genel Sekreter İsmet Büyükataman Bursa birinci bölge birinci sıradan aday gösterildi. Eskişehir’den ise ‘çizik yiyen’ Ruhsar Demirel yerine ülkücü camia için önemli isimlerden olan Sazak ailesinden Metin Nurallah Sazak aday yapıldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli yeniden Osmaniye’den birinci sıra adayı oldu. MHP’de 22 milletvekili yeniden listeye girerken 8 isim liste dışı kaldı. Liste dışı kalan isimler şöyle: “Oktay Vural (İzmir), Ahmet Kenan Tanrıkulu (İzmir), Mehmet Parsak (Afyonkarahisar), Seyfettin Yılmaz (Adana), Mustafa Mit (Ankara), Oktay Öztürk (Mersin), Mehmet Günal (Antalya) ve Necmettin Ahrazoğlu (Hatay)”. Mehmet Parsak’ın yerine 2011’de yaşanan kaset skandalları sonrası partisindeki görevinden istifa eden Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’dan birinci sıra adayı olarak gösterildi.

‘Muhalefet etkisi...’

Mevcut milletvekillerinden Zihni Açba, Ekmeleddin İhsanoğlu, Atila Kaya, Şefkat Çetin ve Fahrettin Oğuz Tor, adaylık başvurusunda bulunmadı. Bu beş isimle birlikte 13 ismin büyük kısmının listede yer almamasındaki ana nedenin de “parti içinde oluşan muhalif hareketlenme sürecindeki duruşları olduğu” öğrenildi. Bahçeli, bu süreçte sessiz kalan ve desteğini hissedemediği milletvekilleriyle yollarını ayırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler