1954 doğumlu Erdoğan: Tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okudum

1954 doğumlu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara yaptığı konuşmada "CHP'nin iktidar olduğu tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okuduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 08:11
Abone Ol google-news

<video:991776>

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında peş peşe yaptığı mitinglerde çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Dün önce Boğaziçi Köprüsü’nü komünistlerin satmak istediğini ancak dönemin ANAP lideri Turgut Özal’ın buna karşı çıktığını iddia eden Erdoğan akşam da Saray’daki iftar programında tarihi kronolojiye uymayan bir başka hikaye anlattı.

Saray’da 47. kez düzenlenen iftarlı Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Ben 75 öğrencili sınıflarda okuduğum zaman, tek partili dönemdi, yani CHP’nin iktidarda olduğu dönemdi” dedi.

 Ancak Erdoğan’ın tek parti döneminin son yılında dahi henüz dünyaya gelmediği biliniyor. Zira Erdoğan 1954’te, yani çok partili hayata geçildikten 4 yıl sonra doğdu.

2014 yılında Erdoğan’ın Beyaz TV'de yayımlanan belgeselinde 1980 öncesinde çok yoğun çalıştığını ve eve her gece geç gittiğini büyük kızının bir gece kendisine not yazdığını ”Büyük kızım bir kez serzenişte bulundu. Niye geç geldin serzenişi değildi. O bize hasret biz de onlara hasrettik. O zaman mücadeleler bugünkü gibi değil. Bir gece yatak odasının kapısına büyük kızım not asmış babacığım bir geceni de bize ayır diye.’‘ sözleri ile anlatmıştı.

 Ancak Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak 1983 doğumlu.

<haber-yatay:991233,991754>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler