Trabzonspor, 35 milyon Avro'yu nasıl tepti?

Eski Başkanın teklifine hayır dediler ve..

Yayınlanma: 16.08.2018 - 13:02
Abone Ol google-news

HASAN AL
Trabzonspor, Başakşehir karşısında kötü bir oyun koydu ortaya. Ne takım oyunu açısından umut verdi, ne de bireysel olarak ön plana çıkan oyuncu oldu. İkinci yarı fizik güç ve fizik kondisyon da yetersiz göründü...
Evet, ekonomik olarak kulüp darboğazda. Ancak mevcut yönetim bu zorlukları bilerek göreve talip oldu. Dolayısıyla hiçbir mazeret görevini yapmaktan önemli değil.
Kongreden önce Ahmet Ağaoğlu’nun ekonomik gücünün olmadığı, adaylığa siyasetin destek sözüyle ikna olduğu yüksek sesle dile getirildi. Hatta bir takım kararlarda (!) siyasetin etkili olduğu söylendi.
Ne var ki şu ana kadar Ziraat Bankası’ndan alınan 85 milyon TL’lik kredi dışında hiçbir destek gelmedi.
Camianın bağış kampanyası fiyaskoyla sonuçlandı. Taraftar tepkisine rağmen para için Demirören’e forma bile hediye edildi.
Klasik öze dönüş sloganı dışında bir plan yok, para yok, proje yok. En önemli proje siyasete yakın olmak! En önemli plan siyasetin desteğini almak!
Oysa öncelikle kadroda çok ciddi bir revizyon yapmak gerekiyordu. Bunun ilk adımı da yüksek maliyetli oyunculardan kurtulmaktı. Üstelik eski Başkan Muharrem Usta tarihte görülmedik bir öneride de bulundu. Burak, Kucka ve Sosa’ya 13 milyon Avro bonservis bedeli teklif etti. Böylece bu üç oyuncunun külfetinden (22 milyon Avro) kurtulmak mümkün olacaktı. Toplamda 35 milyonAvro.  Bu da 220 milyon TL’lik (şimdi 270 milyon TL) bir tasarruf demekti. Aklı başında her yönetim bu teklifi kabul ederdi.
Aslında özel bir hastanede yapılan görüşmede taraflar el bile sıkıştı. Ancak ne olduysa, başkan birkaç gün sonra bu teklifi kabul etmedi. Ah o kör olası şark kurnazlığı var ya... Çünkü yönetime sıcak para lazım! Paranın futbolcuların ve Usta’nın alacaklarından mahsup edilmesinin kısa vadede yönetime bir kârı yok.
Mesele kulübün borcunu azaltmak değil, günü kurtarmak olunca öneri reddedildi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Kucka, Sosa ve Burak, yönetimin beklediği talebi görmedi. Bunun üzerine de oynatarak verim alınma yoluna gidildi. Bu doğrultuda Ağaoğlu’nun “Burak’ı satın alacak para henüz darphanede basılmadı” beyanı geldi.
Lig başladı. Kucka ve Sosa’da bir değişiklik yok. Burak sakat. Eksikler tamamlanamadı. Artık her şey için çok geç. Tarihi fırsat kaçtı. Bu oyuncuları paraya çevirmek çok zor. Bu oyuncuların verimli olması çok zor. Trabzonspor’un bu kadro yapısı ve bu teknik kadroyla bu darboğazı asması çok zor. Her şeye rağmen siyasetin desteğine de “evet”... O da yok... 5 ay önce 840 milyondan TL’den aldıkları borç 1 milyarı geçti. Onca harcamaya ve onca emeğe rağmen korkarım ki kur farkı ve banka faiziyle aralıkta 1 milyar 200 milyon TL’yi aşacak. Allah Trabzonspor’un yardımcısı olsun.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler