Efsane futbolcu George Weah Cumhurbaşkanı seçildi

90'larda dünya futbolunun unutulmaz starları arasında yer alan Afrikalı George Weah ülkesi Liberya’da Cumhurbaşkanı seçildi.

Yayınlanma: 12.10.2017 - 10:12
Abone Ol google-news

90'larda dünya futbolunun unutulmaz starları arasında yer alan Afrikalı George Weah ülkesi Liberya’da Cumhurbaşkanı seçildi. George Weah aynı zamanda 1995’te UEFA tarafından dünyanın en iyi futbolcusu seçilmiş Altın Top ödülünü kazanmıştı. Weah aynı zamanda bu başarıyı elde eden ilk Afrikalı futbolcu olarak tarihe altın harflerle yazdırmıştı.

"ballon d'or" ödülünü kazanan tek Afrikalı futbolcu unvanına sahip olan George Weah, seçimlerde 19 aday ile yarıştı. 2 milyon oy kullanılan seçimler sonunda da Cumhurbaşkanı seçilen George Weah, 12 yıldır ülkeyi yöneten Nobel Barış ödüllü Ellen Johnson-Sirleaf'ın yerini alacak.

Liberya’da Demokratik Değişim Kongresi'nin 2005 yılı öncesinde başbakan adayı olan ve seçimlerde ikincilik elde eden Weah, 2014 yılından beri de Montserrado Bölgesi'nin senatörü olarak Liberya Senatosu’nda görev yapmaktaydı. Daha önce 2005 ve 2011 yıllarında Liberya Cumhurbaşkanlığına aday olan Georges Weah seçimleri kazanamamıştı.

Liberya'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 senede bir yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler