Galatasaray’da bir ilk gerçekleşti: Özbek kaybetti

Galatasaray tarihinde İlk kez bir başkan seçimi kaybetti. Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mustafa Cengiz oldu. Eski başkan Dursun Özbek, son sandık sayılmadan Cengiz'i tebrik etti ve salondan ayrıldı.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 20:12
Abone Ol google-news
<video:909664>

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen ve Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz'in başkan adayı olduğu kongrede saat 15.00 itibarıyla oy verme işlemi tamamlandı. Son sandıkta oylar sayılmadan önce Mustafa Cengiz başkanlığını ilan edecek yeterli oyu aldı.

Spor Arena'da yer alan habere göre, Galatasaray OLağanüstü Seçimli Kongresi'nde Dursun Özbek, son sandıkta oylar sayılmadan önce Mustafa Cengiz'i başkanlığı için tebrik etti ve salondan ayrıldı.

Galatasaray Olağanüstü Kongresi'nden kareler

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen ve Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz'in başkan adayı olduğu kongrede saat 15.00 itibarıyla oy verme işlemi tamamlanırken, sandıklar görevlilerce sayımın yapılacağı Tevfik Fikret Salonu'na getirildi.

Burada 18 sandığa atılan oylar tek tek sayılarak tasnif edilecek.

Öte yandan, seçim için 3 bin 416 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu.


1. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 68
MUSTAFA CENGİZ: 56

2. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 96
MUSTAFA CENGİZ: 68

3. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 113
MUSTAFA CENGİZ: 69

4. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 128
MUSTAFA CENGİZ: 78

5. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 118
MUSTAFA CENGİZ: 109

6. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 110
MUSTAFA CENGİZ: 98

7. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 86
MUSTAFA CENGİZ: 100

8. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 74
MUSTAFA CENGİZ: 99

9. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 65
MUSTAFA CENGİZ: 101

10. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 74
MUSTAFA CENGİZ: 96

11. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 84
MUSTAFA CENGİZ: 98

12. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 58
MUSTAFA CENGİZ: 123

13. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 61
MUSTAFA CENGİZ: 116

14. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 60
MUSTAFA CENGİZ: 89

15. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 78
MUSTAFA CENGİZ: 94

16. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 64
MUSTAFA CENGİZ: 90

 
17. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 95
MUSTAFA CENGİZ: 93

18. SANDIK
DURSUN ÖZBEK: 191

MUSTAFA CENGİZ: 125 

GENEL TOPLAM >>> DURSUN ÖZBEK: 1623 - MUSTAFA CENGİZ: 1703

 

YENİ BAŞKAN CENGİZ'DEN İLK AÇIKLAMA: İLK DEFA, 5 - 6 SANDIK GERİDEN GELEN ADAY, SEÇİMİ KAZANDI

Mustafa Cengiz, başkanlığının resmen açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak üyelere seslendi.
Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Cengiz, "Değerli Galatasaraylılar. Tekrar aynı şeyleri söylemek istiyorum. Mevlam neylerse güzel eyler, her şeyin hayırlısı olsun. Çok samimiyetle söylüyorum, bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa, mevcut başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 - 6 sandık geriden gelen aday, seçimi kazandı. Siz bir çığır açtınız. Fakat ben sizlere samimi olarak söylüyorum, çok teşekkür ederim" dedi.

"SİZ NEYSENİZ, BEN OYUM"

Hizmet arzusunun, kendisini Galatasaray Başkanlığına getirdiğini söyleyen Cengiz, "Ben Galatasaray'da sizler gibi sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisiyim, sizlerin yüreğiyim, sizlerin aklıyım. Siz neyseniz, ben oyum. Değerli arkadaşlar, öncelikle burada, divandaki 5 değerli arkadaşıma, kurula ve gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. Benim size söylediğim tek şey var; açık, şeffaf bir Galatasaray. Doğruların söylendiği, doğruların realize edildiği bir Galatasaray. Sizler olmazsanız, ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. Bugün dünyada sempatizan sayısı 100 milyona ulaşan bir kitle, 30 milyon taraftarıyla Galatasaray... Biz, bu markayı layık olduğu yere çıkaracağız. Bu noktada, sizin varlığınız ve desteğiniz en önemli faktör" diye konuştu. 

Kendisine oy atmayan insanların da başkanı olduğunu hatırlatan Cengiz şunları söyledi:
"Ben bana oy atmayanların da başkanıyım, samimi olarak söylüyorum. Beni tanıyanlar, kişiliğimi bilirler. Beni tanımayanlar için söylüyorum, asla üzülmem ve kırılmam. Ben kendimi iyi tanıtamadım diye üzülürüm, onların desteğini almaya çalışırım. Değerli arkadaşlar, Galatasaray'da bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Galatasaray'ın ilgili federasyonlarda, 14 spor dalında tekrar şahını başlatmanın startını vereceğiz. Biz rahmetli ve yaşayan Galatasaray Başkanlarına gerekli özeni de göstereceğiz."

Dursun Özbek'e teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Cengiz, "Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona Galatasaray'a yaptıkları için teşekkür ederim. Biz cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederiz. Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray" dedi.
Mustafa Cengiz, konuşmasının ardından ekibini kürsüye çağırarak üyelere alkışlattı.

Mustafa Cengiz kimdir?

Mustafa Cengiz, 1949 yılında Gaziantep Nizip'te doğdu. İlk ve ortaöğretimini Nizip'te, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Köy Kalkınma Kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye'nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

Mustafa Cengiz'in yönetim kurulu listesi

Asil üyeler:

Celal Açar
Ahmet Sabri Şenkal
Acar Baltaş
Nejat Güney Okan Böke
Adil Aaraboğlu
Emre Erdoğan
Cenk Soyer
Hacı Hüseyin Toprak
Ahmet Ünal Çeviköz

Yedek üyeler

Mahmut Recevik
Mehmet Öner Cansever
Dinç Üner
Erol Özmandıracı
Arif Badur

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler