Apple yüzünden fiyat düşürdü

Google, Pixel 2 telefonlarının aksesuarlarında Apple yüzünden fiyat değişimi yapmak zorunda kaldı.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 21:38
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı tanıtım ile birlikte yeni donanımlarını ortaya çıkaran Amerikan teknoloji devi Google, Pixelbook dizüstü bilgisayarını, Pixel 2 ve Pixel 2 XL akıllı telefonlarını, 40 dilde anlık çeviri yapabilen kulaklığını ve akıllı ev sistemleriyle çalışan ek bazı ürünleri tanıtmıştı. Firma, yeni nesil telefonlarında 3.5 mm kulaklık girişini de kaldırmıştı.


Geçtiğimiz yıl iPhone 7 ile birlikte Apple’ın kaldırdığı 3.5mm kulaklık girişini ilk nesil telefonlarında kullanan arama motoru devi, ikinci nesil telefonlarında bu girişten vazgeçmişti. Hem iPhone 7 serisinde hem de Pixel 2 serisinde kulaklık için dönüştürücü adaptör geliyor, ancak rahatlıkla kaybolabilen bu adaptörü iki firma da ayrı olarak satışa sunmuş durumda. Aksesuarlarının pahalı olmasıyla her zaman eleştirilen Apple, Google’ın koyduğu fiyat karşısında oldukça uygun fiyatlı ürünler üretir konumuna geldi.
Amerikan arama motoru devi, yeni telefonlarıyla birlikte satışa sunduğu 3.5 mm kulaklık girşini USB Tip C girişine çeviren adaptörü tam 20 dolara satıyor. Basit bir adaptör için konulan en yüksek fiyatlardan birisini koyan firma, kullanıcılardan büyük oranda tepki çekmişti.
Apple’ın 3.5 mm kulaklık girişini Lightning’e çeviren adaptör ise sadece 9 dolara satılıyor. Her zaman pahalı olan Apple, bu kez oldukça ucuz kalmış durumda.
Google da gelen tepkiler üzerine adaptörünün fiyatını düşürdü ve Apple ile aynı noktaya getirdi. Şu anda resmi satış sitesindeki kulaklık girişini Tip C’ye dönüştüren adaptörün fiyatı 9 dolar olarak belirlenmiş.

Sahibinden.com Kendi Reklam Platformunu Duyurdu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler