Dizelden umudunu kesti!

Marchionne, “Fiat Chrysler Automobiles olarak dizel dönüşümlerini gerçekleştirecek endüstriyel gücümüzün olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple dizel otomobiller çok yakında FCA Group’un bir parçası olmaktan çıkacak” şeklinde çarpıcı açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 15.04.2018 - 11:08
Abone Ol google-news

İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada geleneksel içten yanmalı dizel motorların geleceği hakkında konuştu. Bildiğiniz üzere 2015 yılında meydana gelen “Dieselgate” skandalıyla birlikte düşüşe geçen dizel otomobil satışları her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yaklaşık 10 yıldır FCA Group’ta CEO’luk görevini yerine getiren Marchionne, bu konu hakkında “ Avrupa’da dizel satışlarının kötü gittiği inkar edemeyeceğimiz bir gerçek.

Son dönemde yapılan revizyonlarla dizelin çevre dostu bir yakıt haline getirme planları da bu durumu kurtarmaya yetmeyecek. Çünkü dizel motorlu modellerini Avrupa’daki yeni emisyon standartlarına uygun hale getirmenin maliyeti çok yüksek” dedi.
FCA Group CEO’su Marchionne, 1 Haziran günü şirket yatırımcılarına markanın 5 yıllık yol haritasını açıklayacak. Bu toplantıda dizel modellerin geleceği hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor. Dizel yakıtlara bağımlılığını en kısa sürede azaltmayı ve nihayetinde bitirmeyi planlayan şirket bunun için bazı önemli tarihler de verdi. FCA Group’un önemli markalarından Fiat, Alfa Romeo, Maserati ve Fiat 2022 yılı itibariyle hiçbir segmentte dizel motor seçeneği sunmayacak.

Huawei Y6 (2018) Tanıtıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler