Adnan Oktar'a itirafçı şoku... Kendini böyle savundu

Adnan Oktar grubuna yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Adnan Oktar dahil 168 şüpheli tutuklandı. Savcılığın sevk yazısında müştekilerin ifadelerine yer verildi. Müşteki G.Ç verdiği ifadede, 15 yaşında Oktar ve örgüt üyeleri tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. Oktar savunmasında, "Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları kabul etmiyorum. Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim." dedi.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 07:03
Abone Ol google-news

<video:1031050>

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 143'ü tutuklandı.

Soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 187 zanlıdan 182'si adliyeye getirildi, 5'i ise emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.

 Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 168 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel saldırı", "şantaj", "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma", "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor.

Ayrıca şüphelilerden 3'ü savcılık sorgularının ardından, 10'u da çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

 <haber-yatay:1030864,1030746>

SAVCILIĞIN SEVK YAZISINDA MÜŞTEKİ İFADELERİNE YER VERİLDİ

Savcılık, ‘örgüt’ olarak tanımladığı gruba yönelik soruşturmanın 2016’da başlatıldığını açıkladı. Hürriyet'ten Damla Güler'in aktardığına göre, Savcılığın şüpheliler için yazdığı sevk yazısında bazı müştekilerin ifadelerine de yer verildi.

Müştekilerden Ezgi Ç. ifadesinde Adnan Oktar’ın imamlığına inanmayarak gruptan ayrılan kişilere, “Kızıl İmamlar” lakabının takarak bu kişiler hakkında yıldırma ve karalama kampanyası başlatıldığını anlattı. Bu grubun içine örgüt üyesinden bir kişinin sızdığını ve gizli görüntüler çekerek şantaj yapıldığını anlattı.

“OKTAR İSTİSMARI İZLERDİ”

Müşteki G.Ç ise verdiği ifadede 15 yaşında şüphelilerden Kartal G. ile tanıştığını ve duygusal bir yakınlık yaşadıklarını anlattı. Bir süre sonra örgüt üyeleri tarafından cinsel istismara uğradığını anlatan müşteki G.Ç, bu cinsel istismarı Adnan Oktar’ın da izlediğini hatta Oktar’ın da kendisini istismar ettiğini söyledi.

HERKESİN KENDİSİ İLE EVLENMESİNİ EMRETMİŞ

Müşteki N.K da 2016 yılında çocuklarını örgütten kurtarmak isteyen ailelere, ‘çocukları kullanılarak’ iftira atılarak karalama kampanyaları başlatıldığını anlatarak bu kampanyalarda kimlerin çalışmalara dahil olduğunu anlattı. Müşteki E.A ise Adnan Oktar’ın bazı evliliklerin ‘şirk’ olduğunu söyleyerek herkesin kendisi ile evlenmesini emrettiğini ifadesinde anlattı.

DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA TOPLANTI

Şikayetçi Mehmet K. ise 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yaşandığı gece Adnan Oktar’ın bazı kişileri A9 TV’ye çağırarak kendisine, “Sahip olduğun tüm mal varlığını Mert S.’nun kontrolüne devredeceksin” dediğini söyledi.

<haber-yatay:1030087,1030035>

 OKTAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Adnan Oktar'ın tutuklanma talebiyle sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusunda, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusunda geniş bir arkadaş grubunun bulunduğunu söyleyen Adnan Oktar'ın, "Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim" dediği öğrenildi.

 AYLIK GELİRİ 3 bin 500 TL

Sorgusunda aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu beyan ettiği öğrenilen Oktar'ın, "Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim" dediği kaydedildi.

 AKIL SAĞLIĞIM YERİNDE' DEDİ

Gözaltındaki şüphelilerin ifadeleri önceki gün alınmaya başladı. Oktar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince 25 saat sorgulandı.

 Oktar ifade verirken üç avukatı yanında bulundu. Oktar, kendi grubunu dini bir grup olarak tanımladı, hakkındaki suçlamaları da reddetti. Polis, Oktar’a akıl sağlığının yerinde olup olmadığını sordu. Oktar da “Yerinde” dedi.

Öte yandan emniyet kaynakları Hollanda, Katar, Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Avusturya ve Türkiye genelinde bulunan mağdurların sayısının 200’e yaklaştığını bildirdi.

Gözaltındaki Aslı Süme Efeoğlu’nun oyuncu Şener Şen’in yeğeni olduğu öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler