"Benim 4 yılımı zindan ettiler" diyen yeni Emniyet Müdürü'nden FETÖ mesajı

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Celal Uzunkaya getirildi. Uzunkaya, "FETÖ örgütüyle mücadelem dün olduğu gibi bundan sonra da, ömrümün sonuna kadar da devam edecek" dedi.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 11:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Celal Uzunkaya getirildi. Celal Uzunkaya, Emniyet içerisinde FETÖ ile mücadele eden isimler arasında yer alıyor. 

2014'TE BERAAT ETTİ

17 Aralık 2009‘da bir ihbar mektubuna dayandırılarak Celal Uzunkaya hakkında bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın konusu, bir haber elamanının Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıydı. 14 duruşma yapıldı. 2014 yılının Ocak ayında beraat etti. 

"ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR BU YAPIYLA MÜCADELE EDECEĞİM"

Uzunkaya, o süreçte yaşadığını bir röportajda şöyle anlatıyordu:

“Benim 4 yılımı zindan ettiler. Bu yıllardaki kaybımın maddi ve manevi karşılığı yoktur. Adalet dağıtılması gereken bu yerde gördük ki kedinin fareyle oynandığı gibi bizimle oynanmış. 4 yıl sonunda dağ, fare doğurdu. Ama şimdi bizlere o kumpası kuranların, bir kısmının cezaevinde, bir kısmının kaçak olduğunu bilmek, beni az da olsa rahatlatıyor. Ama ömrümün sonuna kadar bu yapıyla mücadele edeceğim.”

Celal Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcılığı görevinden 17 Aralık 2009'da alındıktan sonra 2010 yılının ocak ayından beraat ettiği 2014 yılının ocak ayına kadar ‘açıkta' kaldı. Beraatından sonra ilk atandığı yer İzmir Emniyet Müdürlüğü'ydü.

FETÖ'nün hedefindeki 43 yıllık emniyetçi Celal Uzunkaya Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.

Celal Uzunkaya’nın açıklamaları şöyle:

“ÖNCÜLÜK EDECEĞİM”

43 yıldır Emniyet'in değişik kademelerinde görev yaptım. Hedefim, 43 yıllık yolumuzun nihayetinde Emniyet Teşkilatımızın, vatandaşlarımızla güvenlik merkezli daha üst düzeyde buluşması, halkın güvenliğinin kalitesinin daha iyi karşılanması amacıyla katkı sunacağım.

Teşkilatımızın yıllardır var olan, biriken sorunlarıyla ilgili devlet üst yönetimiyle koordinasyon içinde ve imkanlar ölçüsünde çözümü noktasında öncülük edeceğim. Teşkilatımızın daha iyi imkanlar içerisinde ve daha kaliteli güvenlik hizmeti sunması amacıyla bu teşkilatın başındaki kişi olarak çaba göstereceğim.

“FETÖ VE DİĞERLERİ”

FETÖ örgütüyle mücadelem dün olduğu gibi bundan sonra da, ömrümün sonuna kadar da devam edecek. FETÖ ve diğer örgütlerle mücadele devam ediyor. Hem FETÖ hem emniyet teşkilatımız içine sızabilecek örgütlerle ve yasadışı diğer yapılanmalara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke genelinde kararlı bir mücadele yürütülecektir. Bu mücadeleyi hukukun içinde kalmak suretiyle arkadaşlarımızla yeni bir heyecanla, azimle, elbirliğiyle sürdüreceğiz. Bu da vatandaşlarımıza olumlu bir şekilde yansıyacak.

“VATANDAŞTAN İSTEĞİMİZ…”

Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bugüne kadar kendi polisine olan desteği, duyarlılığı, katkıyı daha da artırarak vermeleridir. Polisimize güvenmelerini, yardımcı olmalarını istiyoruz. Polisimizde gördüğü eksiklikleri, aksaklıkları birinci elden yetkililere iletmelerini, çözüm noktasında yol gösterici uyarı ve eleştirilerine açık olduğumu da belirtmek istiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon