Heybeliada'da alkollü restoranlara tehdit mektubu

Heybeliada'da alkol satan restoranlara tehdit içerikli mektuplar gönderildi. Mektupta, "İçki ve uyuşturucu satan, alan ve aracılık edenlere lanet edilmiştir" denildi.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 17:10
Abone Ol google-news

Heybeliada'da son bir hafta içinde bazı alkollü restoranlara isimsiz zarflarla gönderilen mektuplar, esnaf ve Adalar halkında tedirginlik yarattı.

İşletme sahipleri, "İçki ve uyuşturucu satan, alan ve aracılık edenlere lanet edilmiştir" ifadelerinin de yer aldığı mektupların 'tehdit' niteliği taşıdığını belirtirken, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ise mektupları gönderen kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

POSTA YOLUYLA GÖNDERİLDİ
İsimsiz mektuplar, esnafın yanı sıra Adalılar arasında da rahatsızlığa neden oldu. Mektupta yazılanların tehdit içerdiğini belirten esnaf, gönderen kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını istedi.

Restoran sahiplerinden Hasan Metinel, isimsiz mektubun geçen hafta kendisine posta yoluyla ulaştığını söyledi. Mektuptan bahseden Metinel, mektupta alkol satanların lanetlendiğine dair ifadelerin yer aldığını belirterek, "Mektubun İçinde dini içerikli, kaynağı belli olmayan ifadelerin olduğu tehditvari cümleler var. Kimden geldiği belli değil. Biz burada hizmet sektörü olarak halkın istediği şeyleri devletin verdiği izinle hukuki yollarla yapmaya çalışıyoruz. Bu mektupta biz lanetleniyoruz" diye konuştu.

Olayın ardından herhangi bir şikayette bulunmadığını aktaran Metinel, "Devlet bizim sahibimizse bize sahip çıksın" dedi.

'TEDİRGİN OLDUK'

Bir başka işletme sahibi olan Kenan Tağ ise yaşananlardan dolayı rahatsızlığını belirterek, "Bizim mekanımıza da alkol satamayacağımıza dair böyle bir mektup geldi. Tedirgin olduk. Nereden geldiği belli olmayan bir mektup. Emniyetten gelenler oldu ve kendilerine durumu ilettik" ifadelerini kullandı.

'ADALAR TURİSTİK BİR BÖLGE VE ALKOL TABİİ Kİ OLACAK'

1987'den beri Adalar'da yaşayan Mehmet Ataş ise yapılanın provokasyon olduğunu dile getirdi. Ataş, "Adalar turistik bir bölge ve alkol tabii ki olacak. Alkol olmadan turizm olmaz. Bu mektuplardan sonra esnafın 'acaba ne olacak' diye bir tedirginliği var. Bunu yapanları umarım emniyet güçleri ortaya çıkarır" şeklinde konuştu.

Adalar Savunması'nın sosyal medya hesaplarından da konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Heybeliada'da restoranlara tehdit ve gözdağı içerikli imzasız mektuplar gönderiliyor. Adalar halkı ve esnaf arasında tedirginlik yaratan, örtülü tehdit içeren imzasız mektupları gönderenlerin en kısa zamanda bulunmasını ve haklarında işlem yapılmasını istiyoruz" denildi.

EMNİYET ÇALIŞMA BAŞLATTI

Öte yandan Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, kimsenin şikayetçi olmadığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Mektupların İstanbul'dan gönderildiği belirlenirken, yollayan kişi ya da kişilerin yakalanması için polisin çalışması devam ediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler