Pasaport yasağına karşı Twitter'da kampanya başlatıldı

Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin çağrısıyla, pasaport yasağına karşı Twitter üzerinden, saat 20.00 itibariyle bir kampanya başlatıldı. #PasaportlaraÖzgürlük etiketi kısa süre içinde Twitter'da birinci sıraya yükseldi.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 21:28
Pasaport yasağına karşı Twitter'da kampanya başlatıldı
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1036871,1019857>

2016 senesinde “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için "Terör örgütü propagandası" ile suçlanan ve OHAL döneminde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'lerle ihraç edilen Barış İçin Akademisyenler (BAK), seyahat özgürlüğünü engelleyen pasaport tahditlerinin kalkmasına yönelik bir kampanya başlattı.  

BAK inisiyatifi, Twitter kampanyasını şu çağrıyla duyurdu: “Herkesi, KHK ile ihraç edilen barış akademisyenlerinin seyahat özgürlüğünü engelleyen pasaport tahdidinin kalkmasına yönelik mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz. 2 Ağustos, 20:00'de Twitter eylemi. Hashtag:#PasaportlaraÖzgürlük #FreedomforPassports Barış İçin Akademisyenler” 

Sosyal medyada pasaport tahditileriyle ilgili başlatılan kampanyada #PasaportlaraÖzgürlük etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı. Etiket, Türkiye çapında birinci sıraya yükseldi.

İşte öne çıkan tweetler:

İçişleri Bakanlığı 25 Temmuz 2018'de bir açıklama yaparak, 155 bin 350 kişinin eşleri nedeniyle pasaportlarına konulan iptal şerhinin, yasal yönden sakınca bulunmadığı belirlenerek kaldırıldığını açıklamıştı. Açıklamada, "Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun" kapsamında, pasaport birimlerine isimleri bildirilen kişilere ve bu kişilerin eşlerine ait pasaportların genel güvenlik açısından iptal şerhi konularak iptal edildiği ifade edilmişti.  
   

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler