50 milyonluk partiyle açıldı: 8 milyona kiralanıyor

Türkiye'de toplam 13 otel ile faaliyet gösteren Titanic Hotel Grup, borçları nedeniyle kapanan Mardan Palace’a talip oldu.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 12:52
Abone Ol google-news

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından Antalya'nın Kundu Bölgesi'nde devreye alınan ancak borçlarını ödeyemeyerek icralık olan otel için yıllık 8 milyon Auro kiralama bedeli teklif ettiklerini açıklayan Titanic Hotel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, “Sahipleri ile el sıkıştık ama bankadan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz. Orayı biz de açabiliriz, başkası da açabilir ama 1.4 milyar Auro'luk yatırımın kapanmasına gönlümüz razı olmaz” dedi.

Son olarak İstanbul Dolapdere'de yeni bir otel kiralayan Aygün, son iki yılda Türkiye ve İstanbul otellerinde politik krizler nedeniyle fiyatların 130 Euro'dan 60 Auro'ya kadar düştüğünü dile getirdi. İstanbul'un fiyat açısından eski performanslarını zorladığını kaydeden Aygün, “Hem resort hem de şehir otellerinde Antalya tarihi doluluğunu yaşıyor. Temmuz ayı yüzde
32'lik artış yaşandı. Otelcilik bir adres işi olmaya başladı” diye konuştu.

FAİZ PARASI ÇIKMIYOR
Yeni yatırımlarda ise daha çok kiralama yöntemini tercih ettiklerini kaydeden Aygün, “Oteli inşa etmeye kalksanız 100 milyon yatırım bedeli var. Bunu kredi olarak alsanız en az 5 milyon Auro faizi var. Otel 5 milyon Auro çıkarmıyor ki. Bu zaten hesap meselesi” dedi.

50 MİLYONLUK PARTİYLE AÇILMIŞTI
23 Mayıs 2009'da hizmete giren Mardan Palace'ın açılışı için 50 milyon dolar harcanmış ve açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye'ye gelmişti. 

Antalya'ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer almıştı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler