Uğur Mumcu'ya büyük saygısızlık

“Uğur Mumcu Mücadele Ödülü” sahibi Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Uğur Mumcu’ya yönelik saygısızlığı sosyal medyadan duyurdu.

Yayınlanma: 10.08.2018 - 13:39
Abone Ol google-news

Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun suikaste uğradığı yerde anısına yapılan anıta yönelik saygısızlık tepki çekti.

“Uğur Mumcu Mücadele Ödülü” sahibi Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Uğur Mumcu’ya yönelik saygısızlığı sosyal medyadan duyurdu.

Tezcan Karakuş Candan, Uğur Mumcu Anıtı’nın bitişiğine elektrik dağıtımcısı Başkent Elektrik tarafında konulan trafonun fotoğrafını paylaşıp “Başkent Elektrik ten Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık. Başka yer mi kalmamış.Bu ucube derhal kaldırılsın” diye yazdı.

Candan daha sonra “Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık yaptıkları gibi başkent destek sorduğum hiç bir soruya da cevap vermemiş dilekçe verinden başka bişeyde dememiştir” mesajını paylaştı ve Başkent Elektirk’ten gelen “Talebiniz hakkında telefonla görüşülerek tarafınıza bilgi verilmiştir. İyi günler dileriz” yanıtına ise “Hiç bir şekilde sorduğum sorulara cevap verilmemiştir” diye karşılık verdi.

"KÜFRÜMÜN BİLE SİZDEN KIYMETLİ OLDUĞUNU FARK ETTİM"

Uğur Mumcu’nun kızı ve oğlundan da anıta yönelik saygısızlığa tepki geldi. Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, “Babamın öldürüldüğü yere bu yaptığınız saygısızlık! Bu trafo buradan kaldırılmadığı sürece her gün yazmaya kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz!” mesajını paylaştı.

Oğlu Özgür Mumcu ise “Küfredecektim fakat küfrümün bile sizden kıymetli olduğunu fark ettim. Gel kafamıza dik trafonu rahatla” şeklinde mesaj paylaştı.

BAŞKENT ELEKTRİK: ÖZÜR DİLERİZ

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Uğur Mumcu Anıtı’nın hemen yanında yer alan ve Uğur Mumcu’nun kızı Özgür Mumcu Aybar’ın tepkisine neden olan trafo için açıklama yaptı.

Trafonun geçici olarak o bölgede bulunduğuna dikkat çeken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uğur Mumcu Anıtı’nın yanına yer alan trafo, Başkent EDAŞ’ın kalıcı trafolarından biri değildir. Söz konusu trafo, bölgedeki trafo binasının onarımı sırasında enerji devamlılığını sağlamak için geçici süreyle yerleştirilmiş 3 adet mobil trafodan biridir. Kalıcı trafo binasının onarımından önce, mevcut mobil trafonun kaldırılması veya başka bir yere taşınması bölgenin enerjisiz kalmasına sebep olacaktır. Bölgedeki mobil trafoların kaldırılması ve kalıcı trafo binasının yeniden hizmete girmesi yönünde çalışmalar hızla devam etmektedir. Mumcu Ailesi’nden ve konuya hassasiyet gösteren herkesten verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler