AKP'ye yakın medya ihanetle suçlamıştı: Erdoğan Katar'ı aradı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümete yakın medyanın, kurda yaşanan kriz nedeniyle sessiz kaldığı için ihanetle suçladığı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 07:49
Abone Ol google-news

ABD ile yaşanan yaptırım krizinin ardından Türkiye'de kurlar kontrolden çıktı. Dolar 7, Avro 8 liranın üzerini gördü. Katar, Erdoğan'ın kriz için en büyük umutlarından biririydi. Ancak daha önce Trump'ın yaptırımları ile karşı karşıya kalan Katar, ABD ile 12 milyar dolarlık savaş uçağı anlaşması yaptıktan sonra ilişkileri normale çevirebilmişti. Hükümet yanlısı gazetelerin ihanetle suçladığı, Katar'la ilk temas dün sağlandı. Erdoğan, dün gece Katar emiri El Sani ile görüştü.

Takvim, Katar'ı ihanetle suçladı

Hükümete yakın Takvim gazetesi, dün yayınladığı haberde Katar'ı krize sessiz kaldığı için ihanetle suçlamıştı. İşte o haberden bir bölüm; 

"Katar Türkiye'ye yapılan ekonomik saldırılara karşı sessiz kalmayı tercih etti. ABD'nin skandal yaptırım kararları sonrası dünyadan Türkiye'ye destek mesajları yağdı. Birçok ülke Türkiye'nin yanında yer aldığını vurgularken, Türkiye'nin zor zamanlarında destek olduğu Katar ise sessiz kalmayı tercih ederek 'bu nasıl dostluk?' dedirtti."

Erdoğan, Katar Emirini aradı  

Anadolu Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre; görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konulara değinildi. Görüşmede Türkiye-Katar ilişkilerini her alanda daha da güçlendirme kararlılığı teyit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim’in yakın temasta olma konusunda da mutabık kaldıkları öğrenildi.

<haber-dikey:1054031>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler