Komünist Başkan'dan yangına acil müdahale çağrısı

Tunceli'nin Hozat İlçesi’nde başlayan yangın 1 haftadır yayılarak devam ediyor. Ovacık'ın komünist başkanı Maçoğlu yangına acil müdahale çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 15.08.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

Tunceli'nin Hozat kırsalında çıkan ve yaklaşık bir haftadır devam eden orman yangınlarına ilişkin bir çağrı da Komünist Başkan'dan geldi.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Twitter hesabından, "Dersim de Ovacık, Çemişgezek ve Hozat arasında bulunan Bozan Yaylası, Zoğar, Dereköy, Kozulca, Koçkozulca, Zengi, Değirmendere, Dündül Deresi ve Geyiksuyu bölgelerinde orman yangınları devam ediyor...Kurumları ve gönüllüleri yangına acil müdahaleye davet ediyoruz..." paylaşımında bulundu.


HDP'Lİ VEKİL BAKANA SORDU

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Tunceli’de günlerdir süren orman yangınlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Canbaz, “Tunceli, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır gibi illerde askeri operasyonlar sonucu çıkan yangınlara ekiplerinizin müdahale etmeme nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

<haber-dikey:1055821>

TUNCELİ BAROSU: DERHAL MÜDAHALE EDİLMELİ

Tunceli Barosu da yangına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İlimiz Hozat İlçesi’nde devam eden yangına derhal müdahale edilmesi gerekmektedir… Ülkemizin en önemli florastik ve faunastik zenginliğini barındıran coğrafyamızda Orman Yangınları kültürel ve doğal miras sahalarımızı yoğun şekilde tahrip etmektedir…6831 sayılı Orman Kanunu; 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri ile mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hukuksal zorunluluktur” dendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler