HDP ve DBP'li başkanlara tutuklama

HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir, Kömür Belde Belediye Başkanı DBP'li Yusuf Yuka ve Hasan Tunç Adıyaman'da 4 askerin şehit olmasına neden olan saldırıyla ilgili tutuklandı.

Yayınlanma: 19.08.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

 

Adıyaman’da PKK operasyonu sırasında bir asker el yapımı patlayıcının infilak etmesi, üç asker de ‘dost ateşi’yle hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından başlatılan operasyonla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir, Kömür Belde Belediye Başkanı DBP'li Yusuf Yuka ve Hasan Tunç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Y.D. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Hüseyin Yuka, İçişleri Bakanlığınca 17 Ağustos'ta görevinden uzaklaştırılmıştı.

Adıyaman Valiliği yaptığı açıklamada şehit askerlerden 3'ünün 'dost ateşiyle' yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Valilikten yapılan açıklama şöyleydi:

“Adıyaman merkez Kuyucak köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1 kahraman jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur. Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz, sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur."

<haber-yatay:1056835,1057765,1058143,1057991>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler