HDP'liler bölgeye alınmadı: Biz o yangını söndüreceğiz

Tunceli’de devam eden yangınları incelemek için kente giden HDP’li heyetin yangın bölgesine gitmesine izin verilmedi. Valilik, heyeti isim vermeden “huzur bozmak”la suçladı. Meral Danış Beştaş valiye tepki göstererek “Yaptığınız suçtur. O yangını söndüreceğiz” dedi. Valiliğin yasağı üzerine 11 kişilik heyet, Tunceli-Elazığ yolunda oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 21:24
Abone Ol google-news

Tunceli’nin askeri operasyon sonucu çıkan yangınları incelemek için kente giden HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu 11 kişilik HDP heyetinin yangın bölgesine gitmesine izin verilmedi. Valilik gelen heyeti isim vermeden ‘huzur bozmak’la suçladı. Valiye tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, halkın vekili olduklarını ve sorumluluklarını yaptıklarını söyleyerek “Ormanları savunmak üzere geldik” dedi.

HDP heyeti adına açıklama yapan Meral Danış Beştaş “Valinin elimize ulaşan hiçbir resmi tebligatı yoktur. Bu engellemenin anayasal hiçbir bir dayanağı yoktur. Kamu gücünü kullanarak halkın vekillerinin önünü kesiyorsunuz. Bu suçtur. O yangını söndüreceğiz” dedi. Heyet Tunceli-Elazığ yolunda oturma eylemi düzenledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler