Bağımsızlık coşkusu her yerde: İşte il il etkinlikler

Kurtuluş Savaşı'nı taçlandıran 30 Ağustos Zaferi'nin 96. yıldönümü yurdun dört bir yanında kutlanacak.

Yayınlanma: 29.08.2018 - 20:18
Abone Ol google-news


30 Ağustos Zafer Bayramı için bugün Ankara’daki ilk tören, saat 11.00’da Anıtkabir’de düzenlenecek. Anıtkabir’deki devlet törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tebrikleri kabul edecek. 30 Ağustos için Ankara’da, Valilik tarafından mevcut Meclis binasından eski Meclis binasına kadar geçit töreni düzenlenecek. 19.30’da da Cumhurbaşkanlığı’nda 30 Ağustos resepsiyonu düzenlenecek.

CHP’den çelenk, ADD’den yürüyüş

CHP İstanbul İl Başkanlığı Zafer Bayramı kapsamında bugün saat 09.00’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakacak.

Atatürk Düşünce Derneği üyeleri Zafer Bayramı’nı bugün düzenleyecekleri yürüyüşle kutlayacak. ADD üyeleri tüm yurttaşları bugün saat 18.30’da yürüyüşün başlangıç noktası olan İstanbul Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda buluşmaya çağırdı. ADD üyeleri yaptığı açıklamada “Büyük zaferin 96. yılında Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşü’nde buluşalım” ifadelerini kullandı.
Bayramın 96. yılı kutlamaları kapsamında yarım yüzyılı devirmiş klasik otomobiller de İstanbul Park Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla konvoyu oluşturup, zafer turu atacak. Etkinliğe 100’ün üzerinde klasik araç katılacak. Formula 1 pistinde atılacak turdan sonra klasik araçlar sahil yolu güzergâhında Bağdat Caddesi üzerinden geçerek kutlama konvoyunu Kadıköy’de sonlandıracak.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 30 Ağustos Zaferi’ni Atatürk’ü yakından tanıyan gazeteci ve yazar Falih Rıfkı Atay’ın Çankaya kitabında yer alan şu sözleriyle kutladı;
“Nemiz varsa, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz.”

Özgürlük inancı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de 30 Ağustos’un, Türk tarihinin şanlı ve gurur dolu dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek “30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir. 30 Ağustos, Türk milletinin ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür” dedi.

İzmir’de fener alayı

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayı, bugün saat 20.00’de belediye önünden başlayacak. Yaklaşık 10 bin kişinin katılması beklenen etkinlikte, yurttaşlara bayrak dağıtılacak. Karşıyaka İskelesi’nde sona erecek yürüyüşün ardından belediye bandosu eşliğinde zafer türküleri seslendirilecek. Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Zafer Bayramı programı kapsamında Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Faruk Demir konseri gerçekleştirilecek. Etkinlik bugün saat 21.00’de başlayacak.

Kocatepe’de anma

Büyük Taarruz’da şehit olan askerlerin kabrinin bulunduğu Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği’nde, dün anma töreni düzenlendi.   Konuşmaların ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Zafer dalışı yaptılar

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi ile Kurtarma ve Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı  tarafından gerçekleştirilen etkinlikte engelli vatandaşlar, SAS komandoları ve 1. sınıf dalgıçlarla zafer dalışı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler