İş cinayetlerini anmak isteyenlere de yasak

Cumartesi Anneleri'nin, kayıplarının bulunması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda sürdürdükleri nöbete getirilen yasağın ardından iş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenler için yapılan anma etkinlikleri de yasaklandı.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 20:34
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1014392,1070158>

Her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda saat 13.00’te yapılan ve bugün 75. kez yapılacak olan iş cinayetlerine karşı Vicdan ve Adalet Nöbeti kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Galatasaray Meydanı’na gelen aileler polis engeli ve yasak kararı ile karşılaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve avukat Sezgin Tanrıkulu, ailelere tebliğ edilen yasak kararını Twitter’dan paylaştı.

 

GEREKÇE: 'GENEL SAĞLIĞIN VE AHLAKIN KORUNMASI'

Yasak kararında şöyle denildi:

"Adalet Arayan İşçi Aileleri Organizesinde; 2 Eylül Pazar günü Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi Galatasaray Meydanı’nda yapılmak istenilen basın açıklaması, oturma ve diğer etkinlikler Milli Güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 10. Ve 17. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesi gereği Beyoğlu Kaymakamlık makamının kararı ile yasaklanmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler