Kritik görüşmeye ilişkin Türkiye ve ABD'den açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD Dışişleri'nin Suriye’yle Angajmandan sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada İdlib'e saldırının Suriye'deki siyasi çözümü riske atacağı belirtildi.

Yayınlanma: 04.09.2018 - 19:46
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı'nın Suriye’yle Angajmandan sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey ile bir araya geldi. Görüşmeyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Bakanımız, ülkemizi ziyaret etmekte olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Suriye’yle Angajmandan sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey’i bugün (4 Eylül) kabul etmiştir. Özel Temsilci Büyükelçi Jeffrey, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar tarafından da ayrıca kabul edilmiştir.

Görüşmelerde ABD tarafı ile Suriye konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur."

Ayrıca Bakan Çavuşoğlu gün içinde ABD'li mevkidaşı Pompeo ile de telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

ABD Büyükelçiliği'nden açıklama

ABD Büyükelçiliği'nden de görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı. ABD Büyükelçiliği İdlib'e saldırının Suriye'deki siyasi çözümü riske atacağını açıkladı. Elçilik, rejimin İdlib'e yapacağı saldırı operasyonunun iç savaşta bulunan ülkedeki krizi daha da tırmandıracağını belirtti.

İşte o açıklama:

 

<haber-yatay:1072588,1072856>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler