Rektör için referans oldu: Savcı 2012'deki Pensilvanya ziyaretini hatırlattı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Akdeniz Üniversitesi rektörü İsrafil Kurtcephe'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık dinlendi.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 13:49
Abone Ol google-news

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İsrafil Kurtcephe, yakınları ve avukatları katıldı. Duruşmada Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tanık olarak dinlendi. Özkan, sanık Kurtcephe'yi yakından tanıdığını söyledi.

Kurtcephe'nin FETÖ üyesi olmadığını öne süren Özkan, "İsrafil Hoca, FETÖ üyesi değil mağdurudur. Milliyetçi ve dindar bir insandır. FETÖ'cü olmadığına kendim kadar eminim. 17-25 Aralık'tan sonra bazı kişilerin kendisine üniversitede kadrolaşma amacıyla baskı yaptığını düşünüyorum. Hocanın bu örgütün üyelerini görevden almaya başladığına ve bunlardan kurtuluyoruz dediğine şahidim." ifadelerini kullandı.

SAVCI GÜLEN ZİYARETİNİ HATIRLATTI

Prof. Dr. Özkan, savcının sorusu üzerine sanığın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i 2012'de Pensilvanya'da ziyaret ettiğini sonradan öğrendiğini ve konu hakkında bilgisinin olmadığını dile getirdi.

Ara verilen duruşmaya tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Eski Akdeniz Üniversitesi rektörü tutuklu sanık İsrafil Kurtcephe,12 Kasım 2015'te hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmıştı. Sanık, 7 Haziran 2017'de ise "silahlı terör örgütü FETÖ'ye üye olma" suçundan tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler