İstanbul'da helikopter kazası: 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul Bostancı açıklarında denize bir helikopter düştü. Kazada yaralanan Halil Ünver yaşamını yitirdi. Kaza sonrası açıklama yapan pilot, helikopteri denize indirmek istediğini ancak başaramadığını kaydetti.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 17:17
Abone Ol google-news

İstanbul Bostancı açıklarında bir helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü bildirildi. Helikopterdeki 2 kişi çevredekiler tarafından kurtarıldı. Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi. TC-HYU kuyruk tescilli helikopeter Kartal'dan Sefaköy'e gidiyordu.

ÜNVER YAŞAMINI YİTİRDİ

Kazada yaralanarak hastaneye kaldırılan Halil Ünver'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İstanbul Bostancı açıklarında düşen helikopterde bulunan Otokar yönetim kurulu başkan vekili Halil İbrahim Ünver'in Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotu olduğu öğrenildi.
Düşen helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi.

LİSANSLI İLK HELİKOPTER PİLOTUYDU

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

"Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

İstanbul'da helikopter trafiğinin hızlandığını belirten Halil Ünver, helikopterlerin kısmen şu anda sağlık hizmetlerinde ambulans olarak kullanılmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde 5 yeni helikopterin gelişiyle helikopter piyasasının büyüyeceğini ve ileriki tarihlerde çok kullanılan bir ulaşım aracı olacağına yer vermişti.

PİLOTTAN İLK AÇIKLAMA

Bostancı'da helikopterin ilk bilgilere göre yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü belirtiliyor. Pilot İsmet Özgür hastanedeki ilk beyanında "Denize indirmeye çalıştım. Çakıldık." dedi. 

Bu arada kazada yaralanan ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren pilot İsmet Özgür'ün genel durumunun iyi olduğu ve servise alındığı bildirildi.

Özgür'ün, bilincinin açık, vital bulgularının iyi olduğu ve tedavisine yatırılarak devam edildiği öğrenildi.

<video:1075559>

BAŞHEKİMDEN PİLOTA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bostancı açıklarında düşen helikopterde yaralanan pilot İsmet Özgür'ün kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan açıklama yaptı. Demirhan, "Yaklaşık olarak 15-20 dakika önce hastanemize intikal etti. İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı şu anda" diye konuştu.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır." denildi.


KAZAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bostancı sahilinde yaşanan helikopter kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Düşen helikopterle ilgili arama-kurtarma çalışmaları havanın kararması nedeniyle sona erdirildi. Çalışmalara yarın sabah devam edeceği bildirildi.







                                                                       Pilot İsmet Özgür

"Vapurdakiler atlayıp kurtardı" - VİDEO

<video:1075451>


 Olayın görgü tanığı "Çok karanlıktı burası sisliydi. Biz batarken gördük 4 kişi vardı. Vapur geldi, vapurdakiler atlayıp kurtardı." ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:695471,695413>

<haber-yatay:1075916>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler