Diyanet Başkanı: 4-6 yaş grubu Kur'an kursunda 150 bine ulaştık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde 'Okul Öncesi Din Eğitimi' bölümünün açılmasını istediklerini söyleyerek, "Buna çok ihtiyacımız var. Biz 5 sene önce okul öncesi yani 4-6 yaş grubu Kur'an kursu programını başlattık 3 bin kadar öğrenciyle. Şu an 150 bine ulaştık, 150 bin öğrencimiz oldu" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 21:54
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda yaptığı konuşmada, ilahiyat ya da eğitim fakültelerinde "Okul Öncesi Din Eğitimi" bölümünün açılmasını istediklerini ifade etti.

Erbaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak okul öncesi din eğitimimiz var, ilahiyat fakültelerinde okul öncesi din eğitimi yok şu anda. Biz ısrarla ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde 'Okul Öncesi Din Eğitimi' bölümünün açılmasını istiyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Biz 5 sene önce okul öncesi yani 4-6 yaş grubu Kur'an kursu programını başlattık 3 bin kadar öğrenciyle. Şu an 150 bine ulaştık, 150 bin öğrencimiz oldu. Talepler o kadar fazla ki eğer taleplere cevap verebilsek öğretmen ihtiyacını karşılayamıyoruz. Yani ilahiyat fakültesinden ya da ön lisanstan mezun olmuş şu an okul öncesi eğitim formasyonu almamış Kur'an kursu öğretmenlerimizi biz o sınıflara vermiyoruz. O formasyon olması lazım. Bunu nasıl karşılıyoruz? Milli Eğitim Bakanlığında Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla 360 saatlik sertifika programları yaptık. Bu programlara devam eden yüz yüze eğitim alan öğretmenlerimizi ancak o sınıflara sokuyoruz. Bu yüzden öğretmene ihtiyacımız var."

 <haber-yatay:1062492,942390>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler