Gökçek bağışlamıştı; parsel parsel geri aldılar

Eski belediye başkanı Melih Gökçek’in dinozor maketleri ile futbolcu heykellerini kaldıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 15:16
Abone Ol google-news

Eski belediye başkanı Melih Gökçek’in dinozor maketleri ile futbolcu heykellerini kaldıran, belediye önündeki fıskiyeyi söktüren, Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Melih Gökçek’in döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce yaptığı protokoller ile 7 ayrı spor tesisi için bedelsiz olarak spor kulübü derneklerine 25 yıllık tahsis ettiği meclis kararlarını iptal etti.

<haber-dikey:1049995,1040687,1036255,979302,954546>

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, tüm partilerin oy birliğiyle alınan karara göre, protokolleri iptal edilen tesisler arasında Yenikent'teki Osmanlı Stadı da yer aldı. Yenikent Stadı’nı Ankaragücü’ne tahsis etme konusunda zorluk çıkaran Osmanlıspor’un 25 yıllık sözleşmesi feshedilmesinin ardından Yenikent Stadı’nın üzerinde söz hakkı da kalmamış oldu. Ayrıca Osmanlıspor’un söz hakkı bulunan Ostim ve Aktepe Statları için bulunan sözleşmesi feshedildi. İptal edilen yerler arasında 1989 yılında dönemin belediye başkanı Gökçek tarafından 49 yıllığına Keçiörengücü’ne tahsis edilen Keçiören Aktepe Stadı da var.

İptel edilen 7 spor tesisi şu şekilde:

OSTİM Stadı

Keçiören Aktepe Stadı

Yenikent Osmanlı Stadı

Keçiören Gökçek Parkı içerisindeki halı saha

Sincan Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki kapalı spor salonu ve tesis

Çukurambar'da bulunan parktaki halı saha ve idari bina

Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü'nün kullanımına tahsis edilen Çankaya'daki alan

'Tahsisi yapan da bu meclis, geri alan da...'

Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Her birinin tarihleri farklı ama genelde karşılıksız destek olarak ilgili spor kulüplerine verilen yerler. Ankara'da profesyonel 3 kulüp var. Ankaragücü, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği. Özellikle Yenikent'teki Osmanlı stadı olmak üzere statları şimdi geri alıyorlar. Alabilirsiniz ama şimdi profesyonel futbol takımlarına yer göstermeniz gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve valilik bir araya gelip bunların stat problemini çözmeleri gerekiyor bunlar maçlarını nerede oynayacaklar. Tahsisler de sorunluydu geri almalar da sorunlu. Bunların geri alınması doğru bir karar ancak tahsisi yapan da bu meclis, geri alan da bu meclis. Ak Parti içindeki çelişkiyi görebilirsiniz. Bir önceki belediye başkanı haksız yere birçok tahsis yaptı, şimdiki belediye başkanı da usulsüz diye geri alıyor. Muhalefet olarak söyledik bizi dinlemediler. Aklın yolu birdir. Bizim söylediğimiz noktaya geldiler” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler