İstanbul'da 10 ilçeye sel uyarısı

Türkiye'nin pekçok bölgesinde yaşanan yağışlar hayatı felç etti. İstanbul'da 10 ilçe için sel uyarısı yapılırken, Hacı Osman-Yeni Kapı seferleri arıza nedeniyle durduruldu.

Yayınlanma: 13.09.2018 - 20:27
Abone Ol google-news

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan, "İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır." uyarısı yapıldı.

İBB'den yapılan açıklamada ise, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 3 bin 865 personel, 1670 araç ve iş makinesi, 385 Motopomp, 269 Jeneratör, 411 dalgıç pompa ile 24 saat esasına göre alarmda olacak" ifadeleri yer aldı.

<haber-dikey:1082049>

METRO SEFERLERİ İPTAL
Su baskınları nedeniyle M1 hattı Otogar-Yenikapı ile M2 hattında Haliç Metro köprüsü - Yenikapı arası seferler yapılamıyor.

BOĞAZA ÇAMUR AKTI

İstanbul Boğazı'na sağanak yağmur sonrası çamur aktı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı.

 

 

 

<haber-dikey:1082074>

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

İstanbul’da etkisini sağanak yağış nedeniyle akşam saatlerinde trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoğunluk haritasında trafik yüzde 71’e çıktı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış bazı ilçelerde etkisini göstermeye başladı. Mesainin bitimiyle hafif hafif etkisini göstermeye başlayan yağışla birlikte İstanbul trafiğinde de yoğunluk yaşandı. Yer yer İstanbul trafiğinin durma noktasına gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoğunluk haritasında trafik yüzde 71’lere çıktığı görüldü.  

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış uyarısının ardından Malkara'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul- Çanakkale karayolunda da etkili olan şiddetli yağmur, karayolunu suyla kapladı. Malkara'nın girişinde Çanakkale yönüne giden karayolunun çukur olan kesimi suyla dolunca, trafik akışı sağlanamadı. Karayolu üzerinde 6 maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, suyla kaplanan bölümde bazı araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan araçların bazıları sürücülerin itmesi ve çekici yardımıyla suyun içinde çıkarıldı.
Yaklaşık 1.5 saat ulaşımda aksamalar meydana gelirken, polis ve karayolları ekipleri bölgede önlem aldı. Suyla kaplanan bölümde tahliye çalışmaları yapıldı. Polis ekipleri, aşırı yağış ve su birikintileri nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BİLECİK'TE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Bilecik'te dolu ve gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle bazı iş yerleri ve evleri su bastı. Birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu.

Hürriyet ile Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan alt geçit su altında kaldı.

İş yeri sahipleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Meteorolojinin uyarısına rağmen yağışa hazırlıksız yakalanan sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Trafik ekipleri, cadde ve sokaklarda tedbir alırken belediye görevlileri de tahliye çalışması başlattı.

ADIYAMAN'DA ÇATI UÇTU

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde etkili olan rüzgar nedeniyle inşaat halindeki 7 katlı işyerinin 100 metrekarelik çatısı, 50 metre uzaklıktaki Kaymakamlık binasının bahçesine uçtu. Olayda park halindeki 5 otomobil zarar gördü.
Kahta ilçesinde akşam saatlerinde şiddetini arttıran rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırat Mahallesi'nde inşaat halindeki 7 katlı işyerinin 100 metrekare genişliğindeki çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. 50 metre mesafedeki kaymakamlık binası bahçesine düşen çatının altında kalan 5 otomobil kullanılmaz hale geldi. Olayda ölen ve yaralanan olmadı. Hasar tespit çalışması başladı. Yeni yapılan ve daha teslim alınmayan binada büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

KASTAMONU'NDA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Kastamonu’da merkez ile İhsangazi ve Araç ilçelerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu yağışı nedeniyle çok sayıda aracın ve evlerin camları kırıldı, bazı iş yeri ve evleri de su bastı, ağaçlar devrildi.
Kastamonu’da merkez ile İhsangazi ve Araç ilçelerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağışı hayatı felç etti. Dolu yağışı nedeniyle birçok aracın camları kırıldı, kaportalarında hasar oluştu. Dolu yağışında Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne ait ekip otoları da zarar gördü. Ayrıca evlerinde dolu yağışı nedeniyle duvarlarında zarar oluşurken, bazı evlerinde camları kırıldı. Dolu yağışıyla birlikte sağanak yağışında etkili olduğu Kastamonu’da ve ilçelerinde, bazı işyerlerini ve evleri su bastı. Şiddetli fırtınanın da yaşandığı Kastamonu’da, ağaçlarda devrildi. Dolu yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken GSM şirketlerine ait vericilerde de zarar oluştu. İletişiminde güçlükle kurulduğu Kastamonu’da, dolu yağışıyla birlikte meydana gelen fırtına sonrası ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle şehirlerarası trafikte de ulaşım güçlükle sağlanabildi.

 <haber-dikey:1082114>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler