AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı: Gözlerden bazı şeyler kaçtı, ama gönlüm rahat

İlçedeki imar çalışmalarıyla ilgili yapılan çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 'Geçmişe dönük rahatsızlığım yok. Çok hızlı ve çabuk büyüyorduk. Gözlerden bazı şeyler kaçtı. Şu anda artık gözümüzden hiçbir şey kaçmayacak' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 11:40
Abone Ol google-news

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçedeki imar çalışmalarıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Esenyurt’ta izinsiz bina yükseltme döneminin bittiğini vurgulayan Başkan Alatepe, “Tabii ki imar bitmeyecek. İstiyoruz ki Esenyurtlular binalarını yenilesin. Deprem kapımızda. Bunu sağlam yapsın. Bunda sıkıntı yok. Fakat imar 8 katlıysa 8 katlı yapacaksın. 8 katın üzerinde 1 santimetre yasak ama cidden yasak. Bunun tedbirini alıyoruz ve kesinlikle en ufak bir müsamahamız yok. Biz emsal transferini bitirdik. Müteahhitlerle toplandığımda söyledim. Eski yapılarla ilgili 99 adımı biz atalım, bir adımı da siz atın'' ifadelerini kullandı.

'Devlet af getirdi; benim de önümü açtı'

Kaçak veya ruhsatına aykırı inşa edilen yapıları kayıt altına almak için çıkarılan “imar barışı” düzenlemesine değinen Alatepe, ''Burada kanun dairesinde devlet bir af getirdi. Benim de önümü açtı. Affa gidip yapı belgesiyle olay çözülüyor. Biz bunları temizleyelim. Bundan sonra ise 1 santimetre yükseklik, 1 santimetre genişlik, 1 metreküp fazla hafriyat yok. Varsa gereğini yapacağız” dedi.

'Gözlerden bazı şeyler kaçtı'

Alatepe, gönlünün rahat olduğunu belirterek, “Geçmişe dönük rahatsızlığım yok. Çok hızlı ve çabuk büyüyorduk. Gözlerden bazı şeyler kaçtı. Şu anda artık gözümüzden hiçbir şey kaçmayacak. Benim dönemimde verilmiş yüksek ruhsatlı bir izin yok. Ruhsat iznini almış kanuna uygun kim varsa yapsın. Bundan sonrası yok” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon