Vali'ye göre işçilerin tek sorunu ulaşımmış

Üçüncü Havalimanı inşaatında eylem başlatan işçilerin 15 maddelik talepler listesi açıklamalarına rağmen, İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, işçilerin tek sorununun iki noktaya servis olmaması olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 16.09.2018 - 21:34
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin olumsuz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem ve sonrasında yaşanan gözaltı işlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, protestolarda toplam 401 kişi gözaltına alındığını ve bunlardan 275'i bugün sabah itibariyle salıverildiğini belirtti. İşçilerin 15 maddelik talepler listesi açıklamalarına rağmen Şahin açıklamasında, protestoların sebebini 'servis hizmetinin gecikmesi' olarak ifade etti.

<haber-dikey:1082328,1083386,1083373>
 

'İŞÇİLERİN SERVİS HİZMETİNİN GECİKMESİNE BAĞLI TALEPLERİ OLDU'

Şahin, "Cuma günü sabah saatlerinde çalışanlarımızın servis hizmetinin gecikmesine bağlı olarak bir takım talepleri oldu. Buna bağlı olarak oradaki taleplerin ve hareketliliğin koordinesi noktasında iki kaymakamımız ve jandarma il komutanımız 3. Havalimanı'nın inşaat sahasına gittiler. Hem çalışanlarla gerekli görüşmeleri yaptılar hem de onların işverenle buluşmasını temin ettiler ve işverene oradaki sıkıntı ve çalışanların taleplerini ilettiler. Bunun üzerine işveren tarafı da bu konuyu incelemeye aldı" dedi.

Şahin'im açıklamasının devamı şu şekilde:

'TOPLAM 401 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

"Konunun başka türlü istismar edilme ihtimaline karşı da kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak orada bulunan insanların öncelikle kimlik kontrollerini ve oradaki durumlarını inceleme, araştırma faaliyeti konusunda bir takım kolluk görevlerini ifa ettiler. Bu arada çalışma kimliği olmayan ya da orada provokasyonvari eylemler yapmaya çalışan kişilerin de olduğu toplam 401 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 275'i bugün sabah itibariyle salıverildi. Diğerleriyle ilgili işlemler devam ediyor. Onların arasında suça karışanların dışındakiler mutlaka başsavcılarımızın titiz incelemeleriyle salıverilecektir. İşveren tarafı hızla belirtilen sorunların giderilmesi noktasında çalışmaya başladılar. O sorunların giderilmesi ve taleplerin karşılanması noktasında bizim de aracılığımızla bir an önce düzeltme çabalarına başladılar."

'DÜN SABAH İTİBARİYLE İŞÇİLERİMİZ İŞBAŞI YAPTILAR'

İşçilerin dün sabah itibariyle işbaşı yaptıklarını belirten Vali Şahin, sözlerini, "Bu çalışmalarımızı ilgili bakanlıklarımız da başından beri hem takip etti hem de süreç içerisinde talimatlandırdılar. İş barışı noktasında baktığımızda orada herhangi bir sorun yok. Dün sabah itibariyle işçilerimiz işbaşı yaptılar" diye tamamladı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Eylem yapan işçiler, 15 maddelik taleplerini şu şekilde sıraladı:

- Eyleme katılan işçiler işten çıkarılmasın

- Habersiz işten atılanlar işe iade edilsin

- Servis sorunu çözülsün

- Yatakhaneler ve banyo düzenli temizlensin

-Tahtakurusu sorunu çözülsün.

- Revir personeli işçilerine tedavileri için gerekli sağlık malzemeleri verilsin.

- Maaşların tamamı hesaba yatırılsın, elden maaş verilmesin.

- Geçmişe dönük maaşlar ödensin

-İşçiler ve formenler aynı yemekhanede yemek yemeli

-İCA’nın yetkilileri işten atılmalı

-Basın karşısında maddelerin okunması

-İş cinayetlerinin çözülmesi

-6 aydır maaş alamayan arkadaşların ödemelerinin yapılması

-Selim Öztürk’ün işten çıkarılması

- İşçi kıyafetlerinin verilmesi!!!

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler