Fatih Projesi'ne alternatif çözüm: Kudüs'teki Filistinli öğrencilere tablet dağıtıldı

2 milyar TL’nin üzerinde para aktarılan ve istenilen sonuca ulaşamayan FATİH Projesi Filistin'e taşındı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), işgal altındaki Doğu Kudüs'te 300 öğrenci ile 30 öğretmene tablet dağıttını açıkladı.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

Riyad el-Aksa Okulları'nın bazılarını daha önce restore ettiklerini aktaran TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz, "Bugün de bu okullardan sonuncusuna hem bakım, onarım ve donanım desteği sağladık, hem de daha önce Filistin Eğitim Bakanlığı ile Türkiye tarafından Filistin'de inşa edilen 6 okulda başlatmış olduğumuz dijitalizasyon projesine bu okulu da dahil ettik." ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:938213,947826,941588>

FATİH Projesi'ni Filistin'e geçen yıl taşıdıklarını kaydeden Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen tabletleri okuldaki 300 öğrenci ile 30 öğretmene dağıttıklarını söyledi. 

Projeye ilşkin açıklamalarda bulunan Riyad el-Aksa Okulları Genel Müdürü Adil el-Hallak, "Bu okulları açtık ancak durumu çok kötüydü. Onun için TİKA'ya başvurduk. TİKA bizim başvurumuza mükemmel bir şekilde karşılık verdi. TİKA okullarımızın badanasını, teçhizatını ve sıralarını yeniledi. Son olarak da tablet dağıtımı gerçekleştirdi. Böylece teknoloji ihtiyacımızı da gidermiş oldu." dedi.

FATİH PROJESİ İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜM ARAYIŞI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 milyar TL’nin üzerinde para aktarılan FATİH Projesi’nde istenilen sonuca ulaşamayınca alternatif çözüm arayışına başlamıştı. Proje hüsrana dönüşünce tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtma kararı alan bakanlık, depolarda çürümeye terk edilen ve öğrencilere dağıtılmamış durumdaki tabletlerin “garanti, bakım, teknolojik kullanım sürelerinin değerlendirilmesi” çerçevesinde il Milli Eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilmesi talimatı vermişti.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler