İkinci kez yandılar: 'Bu yargıçların çocuğu yok mu?'

Feray Şahin’i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis istemiyle yargılanan özel harekât polisine takdir indirimi uygulandı. Aile karara isyan ederek, "Bu kararla ikinci kez öldürüldük. Bu yargıçların çocuğu yok mu" dedi.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 20:54
Abone Ol google-news

Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin’i (23) öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis istemiyle yargılanan özel harekât polisi Fatih Burak Aykul, 5 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkat alarak takdir indirimi uyguladı. Anne Aysel Şahin, kararın ardından duruşma salonunda fenalık geçirerek bayıldı. Acılı baba Bekir Şahin, “Bu kararla ikinci kez öldürüldük. Bu yargıçların çocuğu yok mu” diyerek isyan etti.

‘Bilinçli taksir kararı’

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar oturumuna Feray’ın annesi Aysel ile babası Bekir Şahin katıldı. Tutuklu yargılanan Aykul, tahliyesini ve beraatını talep etti. Şahin ailesinin avukatlarından Sevim Küçük, sanığın olayın başından beri yalan söylediğini belirterek “Sanık keşifte defalarca silahı alma hareketini yaptı ancak namlunun ucu Feray’a yönelmedi. Sanık olaydan sonra elini yıkamıştır. Delilleri karartmıştır. Takdir indirimi uygulanmaksızın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Müdahil avukatlarının yanlarında getirdikleri plastik tabancayla, sanığın ifadesindeki silah kapma hareketini gösterme talepleri, olay yerinde keşif yapıldığı gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme heyeti, sanığı, ‘bilinçli taksirle öldürmek’ suçundan, 6 yıl 3 ay 18 gün hapse mahkûm etti. Ceza, takdir indirimiyle 5 yıl 3 aya indirildi.

Adalet nerede?
Karara itiraz edeceklerini söyleyen baba Şahin, “Aile olarak ikinci kez öldürüldük. Kızımız üniversite son sınıftaydı. Bu yargıçların çocuğu yok mu? Ey yargıçlar, ey insanlık adalet bunun neresinde? Kim bu polis? Yargılamanın başından beri korundu. Yargının görevi adil karar vermek katilleri mutlu eden kararlar vermek değil. Baklava çalana, hırsızlık yapana bile daha çok ceza veriliyor” diye konuştu.
Adli Tıp’ın atışın uzak atış olduğunu bildiren raporunun yok sayıldığını söyleyen Şahin şöyle devam etti: “Kızımın tırnakları arasında katilin DNA’sı çıktı. Bu niye yok sayıldı? Katil ‘alkol aldık’ dedi. Feray’da alkol çıkmadı.”

Ne olmuştu?
Feray, tam bir yıl önce, yalnız yaşadığı evinde, sanık Aykul’un silahından çıkan kurşunla göğsünden vurularak can verdi. Sanık, Feray’ın elinden almak isterken silahın patladığını, olayın kaza olduğunu söyledi. Feray, 23 yaşındaydı. Mezitli Belediyesi’nde staj yapıyordu. 26 yaşındaki Aykul ise bir yıllık polis olarak İstanbul’da görev yapıyordu.
Sanık hakkında kasten öldürmek suçundan dava açıldı. İddianamede, şüphelinin atış artıklarını yok ettiğine dikkat çekilerek “Özel harekât polisi olan, silah kullanmada deneyimli olan bir kişinin silah hâkimiyetini eline aldıktan sonra silahın ateş almasının ve şüphelinin savunmalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu” vurgulanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler