Hanifi Barış artık özgür

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı akademisyen ve avukat Hanifi Barış tutuklu yargılandığı davada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı akademisyen ve avukat tutuklu Hanifi Barış “Terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada tahliye edildi.

Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan akademisyen Hanifi Barış sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek iki buçuk ay önce tutuklanmıştı.

Silivri Cezaevi’nden adliyeye getirilen Barış’a çift kelepçe takılması dikkat çekti. Kelepçe, Barış salona gireceği zaman çıkartıldı.

Barış, “İddianameye konu fotoğraflar zaten paylaştığım kaynaklarda olan fotoğraflardır. Yorumum olarak değerlendirilen kısımlar haberlerin başlıkları ya da alt başlıklarıdır. Sanıyorum bu hata ilgili kaynakların İngilizce olmasından kaynaklanmıştır. İddianamede ‘evimde ele geçenler’e dair ibareler var. Bu herhalde bir kopyala-yapıştır hatası olmalı. Sizce de malum olduğu üzere, evime kolluk kuvvet gelmedi, ifade vermeye kendim gittim” dedi.

Mahkeme heyeti Barış’ın savunmasını gerekçe göstererek adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma Aralık ayına ertelendi.

Duruşmayı HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, akademisyenler ve Barış’ın ailesi izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler