Sevgilisine kızıp yaktığı evde babaanne öldü! Mahkemeden iyi hal indirimi aldı

Küçükçekmece’de kızdığı kız arkadaşının evini yakarak babaannesinin ölümüne neden olan Hasan Özcan ‘’yangın çıkararak kasten öldürme’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa iyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezayı müebbet hapis cezasına indirdi.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 11:36
Abone Ol google-news

İstanbul Küçükçekmece İnönü mahallesindeki bir evde 20 Mart 2016’da  çıkan yangında evde bulunan 75 yaşındaki Latife Çetinkaya dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Önce normal bir yangınmış gibi soruşturulan olay, İtfaiye’nin raporunun kundaklama olduğunu bildirmesi üzerine yön değiştirdi.

Raporda yangının kapı önlerine yığılan odun parçalarının tutuşturulması sonucu çıktığı belirtildi. Olayı devralan Cinayet Büro Amirliği ekipleri yanan evde oturan bir başkasıyla evli ve eşi şehir dışında bulunan Yağmur Şahin’in,  Hasan Özcan adlı kişiyle sevgili olduğunu ve bir süre önce de ayrıldıklarını tespit etti. Polis yangının meydana geldiği yerdeki güvenlik kameralarından Hasan Özcan adlı kişinin hızla kaçtığını tespit etti.

Yağmur Şahin’in babası İbrahim Şahin yangının çıktığı gün şüpheliyi gördüğünü, Yağmur Şahin de şüphelinin sürekli kendisini tehdit ettiğini ifadelerinde beyan etti. Hasan Özcan’ın olay gecesi Yağmur Şahin’e “sana çok büyük bir acı yaşatacağım” şeklinde tehdit dolu mesajlar attığı da tespit edildi.

“İFTİRA” DEDİ

Olaydan sonra gözaltına alınan ve suçlamayı reddeden Özcan tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede sanık Hasan Özcan hakkında ‘’yangın kullanmak suretiyle nitelikli kasten öldürme’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Yapılan yargılamada tutuklu sanık Hasan Özcan ilk duruşma yaptığı savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek kız arkadaşı Yağmur’un uyuşturucu bağımlısı olduğunu ancak kendi yanında içmesine izin vermediği için kendisine kızgın olduğunu, bu yüzden kendisine iftira attığını belirtti.

Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında son sözü sorulan sanık Hasan Özcan Yağmur Şahin’e cinsel saldırıda bulunmadığını ifade ederek, “Bana iftira atıyor. Bana küfür edince karşılıklı olarak mesaj gönderdim. Kendisi beni çağırdı. Evlerinin kapısı kapalıydı. Geriye döndüm. İki defa evlerine gittim. İki torba nasıl götürüp evlerini yakmışım hayret içindeyim.” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Özcan’ın “yangın kullanmak suretiyle nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığa iyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezayı müebbet hapis cezasına indirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler