Hayatın Sesi’ne ceza yağdı

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonunun yöneticileri Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin’e 3’er yıl 9’ar ay hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 22:40
Abone Ol google-news

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonunun “Zincirleme şekilde örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla açılan davanın karar duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti televizyonun yöneticileri Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin’e 3’er yıl 9’ar ay hapis cezası verdi.

Hayatın Sesi Televizyonu’nun sahibi Mustafa Kara ve ortağı İsmail Gökhan Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin için duruşmaya katılmadı.

Savunma avukatı Devrim Avcı Özkurt, yapılan yayınlarda suç unsurunun oluşmadığını belirtti. Özkurt, “Müvekkillerim ülkede yaşanan yaşanan Ankara Gar katliamını ve İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen patlamaları haber yaptı. Biz muhalif bir televizyon kanalı olarak iktidarı eleştirdik. Haber verme ile propaganda arasında fark vardır ve propaganda suçunun unsurları oluşmamıştır” ifadesini kullandı.

Basının politik görüşleri haber yapma ve halka yayma gibi bir hükümlülüğünün olduğunu belirten Özkurt, “Suç unsurlarının oluşmadığı için hepsi hakkında beraat talep ediyoruz” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, “örgüt propagandası” suçunu işlediklerine kanaat getirerek önce 2 yıl hapis cezası ardından suçun basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle cezada yarı oranında artırım yaparak 3 yıl hapis cezası verdi.

Propaganda suçunun zincirleme olarak gerçekleştirildiği gerekçesiyle cezada yarı oranda artırım yapan mahkeme, 4.5 yıla çektiği cezada iyi hal indirimi uygulayarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler