Atatürk karşıtı ‘tebliğci’ler iş başında

İzmir’de Atatürk’e ve demokrasiye hakaret içerikli kitapları dağıtıyorlar.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

Okulların açılmasıyla İzmir’de bazı evlerin kapılarına, kendilerine “Tebliğciler” diyen dinci grup tarafından şeriat yanlısı kitaplar dağıtılmaya başlandı.

“Eldeki kor muhafazası zor” başlıklı kitaplarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaretler ediliyor, siyasi partilere oy verme “küfür” olarak niteleniyor.

“Rasul Nasih” imzalı kitabın önsözünde, “Bu kitap öncelikle çocuklar için hazırlanmıştır” denilerek, medreselerin kapatılmasıyla dini eğitime darbe vurulduğu belirtiliyor. “Şirk” başlığı altında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve demokrasiye yönelik şu hakaretlerin sıralandığı bildiride, “Demokrasi sistemini ayakta tutan şey siyasi partilerdir. Bu partilerden birine oy vererek destekleyen kimseler de küfre rıza gösterdiğinden ve hatta küfürü desteklemiş olduğundan küfre girer, imandan çıkar, nikahı düşer, kurban kesse eti yenmez, yaptığı ibadetleri kabul olmaz, tevbe etmeden ölürse ebediyen cehennemde kalır” ifadeleri yer alıyor.

Kitapta, internete girmek ve Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerine kayıt olurken yapılacaklar anlatılıyor. Bu sitelerin sözleşmelerinin “kâfir ülkelerin” yasalarına göre hazırlandığı belirtilerek “Bunu onaylarken küfüre girmemek için” yapılması gereken teknik ayrıntılara da yer veriliyor.

Kullanıcının sitelerin internet adresine, “Sözleşmede bulunan İslam’a uymayan maddeleri kabul etmem” diye mesaj gönderip tevbe etmesi de isteniyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon