Cezaevinde darp iddiası

Daha önce de sık sık benzer vakalarla gündeme gelen Elazığ Yüksek Güvenlikli 2 No’lu Cezaevi’nde gardiyanların, kameraları kapatarak aralarında yaşlıların da bulunduğu 6 tutukluyu darp ettiği ve tek kişilik odalara koyduğu bildirildi. Aileler konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvurdu.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 11:45
Abone Ol google-news
 
Derlenen bilgiye göre Elazığı Yüksek Güvenlikli 2 Nolu Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükmülerden bir bölümü, 12 Eylül günü, burada yaşanan kötü muamelenin sona ermesi için uyarı amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi gerçekleştirdi. Ancak eylemi gerçekleştiren tutuklu ve hükümlüler, darp edilerek tek kişilik odalara konuldu. 
 
Bu tutuklular, dün aileleriyle görüştü. Yaşananları ailelerine aktaran tutuklular, 10 kişilik gardiyan grubunun, tek kişilik odalara alınan 6 tutukluyu darp ederek hakaret ettiklerini söyledi. Yaşananları protesto eden tutuklular, slogan atınca kendilerine yönelik darp başladığını, gardiyanların kameraları kapatarak aralarında yaşlıların da bulunduğu tutukluları tek kişilik odalara kapattığını anlattı. 
 
Cezaevinde sürekli olarak gardiyanların tehdit ve saldırılarına maruz kaldıklarını belirten tutuklular, spor faaliyeti ve havalandırma gibi ihtiyaçlarının kısıtlandığını, haftada bir gün olan sportif faaliyet ile bir günlük olan havalandırma haklarının, keyfi olarak bir hafta spor faaliyeti, bir hafta havalandırma şeklinde kısıtlandığını söyledi. 
 
Maruz kaldıkları kötü muamelenin, sindirme ve yıldırma amacıyla yapıldığını dile getiren tutuklu ve hükümlüler, bugün aileleri aracılığıyla İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuruda bulundu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler