Cezaevinde işkence sürüyor: Darp ve hücre cezası

Elazığ Yüksek Güvenlikli 2 No’lu Cezaevi’nde gardiyanların, kameraları kapatarak aralarında yaşlıların da bulunduğu 6 tutukluyu darp ettiği ve tek kişilik odalara koyduğu bildirildi.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

Daha önce de tutuklu ve hükümlülerin darp edildiği vakalarıyla gündeme gelen Elazığ Yüksek Güvenlikli 2 No’lu Cezaevi’nde gardiyanların, kameraları kapatarak aralarında yaşlıların da bulunduğu 6 tutukluyu darp ettiği ve tek kişilik odalara koyduğu bildirildi. Aileler konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu.  

Elazığ Yüksek Güvenlikli 2 Nolu Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümülerden bazıları 12 Eylül günü, burada yaşanan kötü muamelenin sona ermesi için uyarı amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi gerçekleştirdi. Ancak eylemi gerçekleştiren tutuklu ve hükümlüler, darp edilerek tek kişilik odalara konuldu. Aileleriyle görüş yaşananları anlatan tutuklular, 10 kişilik gardiyan grubunun, tek kişilik odalara alınan 6 tutukluyu darp ederek hakaret ettiklerini söyledi. Cezaevindekiler, yaşananları protesto etmek amacıyla slogan attıklarını bunun üzerine gardiyanların kameraları kapatarak aralarında yaşlıların da bulunduğu tutukluları tek kişilik odalara tıktığını anlattı. Cezaevinde sürekli olarak gardiyanların tehdit ve saldırılarına maruz kaldıklarını belirten tutuklular, spor faaliyeti ve havalandırma gibi ihtiyaçlarının kısıtlandığını, haftada bir gün olan sportif faaliyet ile bir günlük olan havalandırma haklarının, keyfi olarak bir hafta spor faaliyeti, bir hafta havalandırma şeklinde kısıtlandığını söyledi. Tutuklu ve hükümlüler, dün aileleri aracılığıyla İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvuruda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler