Altunizade-Sabiha Gökçen metro hattını Bakanlık yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metro hatları ve Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısı işini üstlendi.

Yayınlanma: 22.09.2018 - 11:14
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Karar"a Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısıyla Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metro hatları eklendi.

Kararla, Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısı kapsamında Sabiha Gökçen-Kaynarca ve Sabiha Gökçen-Kurtköy Kavşağı kısımlarının inşası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca gerçekleştirilecek.

Bakanlık, Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metro hatlarının yapımını da üstlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metro hatları ve Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısının çalışmalarında yıllar yılı sonuç alınamadı. AKP’nin seçim dönemlerinde kampanya malzemesi olarak sıkça kullandığı vaatlerden biri olan metro ile ilgili bu olumsuz duruma yaklaşan yerel seçim öncesi Saray’dan müdahale geldi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çalışmalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi.

“HAVALİMANI 2009’DA AÇILDI AMA METRO İLE ULAŞILAMIYOR”

CHP’li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı “İBB bütçesinde para kalmadığı için bir an önce bitmesi gereken metro hatları bakanlığa devredildi. Hâlâ metro hattı inşaatı başlamayan, otobüs hattı bile olmayan 3. Havalimanı’nın açılışına sayılı günler kala 9 yıl önce açılan İstanbul’un ikinci havalimanı Sabiha Gökçen’in durumu akıllarına gelmiş olmalı. Havalimanı 2009 yılında açıldı ama hâlâ metro ile ulaşmak mümkün değil. Sabiha Gökçen’e bakınca 3. Havalimanı’ndaki durum normal gibi geliyor. Sabiha Gökçen’e metro hattı yapma konusunda İBB çok gecikti bakanlık da bu yüzden devreye girdi” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler